Aftenposten vil skremme folk vekk fra kryptovaluta

Myndigheter og propagandafabrikker vil ikke at folk skal bruke kryptovaluta. Nettopp derfor bør vi alle bruke kryptovaluta langt mer.

Søndag postet varsleren Edward Snowden en tweet om hvordan vestlige myndigheter har drevet frem en global kampanje for å undergrave offentlighetens forståelse – og støtte for – kryptovaluta.

Tolv timer senere poster Aftenposten en sak som er ment å skremme folk fra å bruke kryptovaluta, med å koble det til skumle «ekstremister». I dette tilfellet til hvite mennesker som ikke viser tilstrekkelig hvit skyldfølelse, eller som ikke viser tilstrekkelig underkastelse overfor fanatisk woke-ideologi.

Artikkelen i Aftenposten er ført i pennen av Jakob Semb Aasmundsen, en virulent homoseksuell mann med åpenbart sterke undertrykte masochistiske tendenser. Disse masochistiske tendensene gir seg uttrykk i Aasmundsens sterke antirasistiske skyldfølelse over sin egen hvithet, og et tilhørende sterkt hat mot mennesker av europeisk herkomst.

Jeg skal være ærlig her. Når jeg ser Jakob Semb Aasmundsen så ser jeg samtidig en liten Jeffrey Lionel Dahmer. Dahmer var en virulent homoseksuell mann med undertrykte masochistiske tendenser, en sterk hang til sadisme, kontroll over andre og en svært uærlig personlighetspatologi.

Jeg tror selvfølgelig ikke at Aasmundsen er en sadistisk seriemorder og kannibal. Men jeg er personlig overbevist om at Aasmundsen befinner seg et sted i den samme ballparken som Dahmer, på flere måter.

Når Aasmundsen bevisst trekker inn løgner fra ytterliggående organisasjoner som The Southern Poverty Law Center (SPLC), så kommer denne uærligheten til syne. Dette er heller ikke første gang Aasmundsen bruker Aftenposten til å spre løgner.

Aasmundsens behov for kontroll over andre vises også i hans utilslørte bekymring over at det politiske systemet ikke har fullstendig kontroll over andre mennesker, eller deres finanser. Det er angivelig et problem at folk som ikke deler den fanatiske ideologien også kan sende hverandre penger – og det uten at myndigheter, banker og autoritære strømninger kan stoppe det.

Bruken av Monero (XMR) gjør også at disse autoritære tyrannene ikke har innsyn i transaksjonene som foregår.

Denne mangelen på kontroll over andre skaper en tydelig panikk.

Aftenposten:

Siden Anglin og andre høyreradikale er stengt ute av de tradisjonelle finansinstitusjonene, har de søkt tilflukt i digitale valutaer. Og de bruker dem på stadig mer sofistikerte måter for å unngå tilsyn av banker og domstoler.

Det er konklusjonen etter at AP har analysert en rekke juridiske dokumenterer, kanaler på chattetjenesten Telegram og blokkjede-data fra analysefirmaet Chainalysis.

Beth Littrell er advokat for Southern Poverty Law Center, som hjelper til med å representere et av Anglins ofre. Hun sier det er blitt vanskeligere å bruke rettssystemet til å få bukt med hatgrupper med virtuelle nettverk og penger:

– Loven utvikler seg, men henger etter skaden som er utført, sier hun.

Med å bruke kryptovaluta som Bitcoin kan ikke banker og betalingstjenester stoppe transaksjoner av politiske grunner.

De vil så gjerne stoppe transaksjoner av politiske grunner, men de får det ikke til.

De vil så gjerne kontrollere andre mennesker, men de kan ikke.

Omtrent sånn ser de ut når de får vite at de ikke kan kontrollere andre menneskers finansielle transaksjoner. FOTO: Public domain (CC0).

Aasmundsen fortsetter:

De høyreradikales valuta

Chainalysis har samlet data for et utvalg av 12 høyreekstreme grupperinger i USA og Europa. Grupperingene har offentlig bedt om Bitcoin-donasjoner og har bedrevet betydelig aktivitet.

Sammen fikk grupperingene inn 213 bitcoin mellom januar 2017 og april 2021. Det er i dag verdt mer enn 77 millioner norske kroner.

Andrew «Weev» Auernheimer, nettansvarlig for The Daily Stormer, har samlet inn bitcoin til nesten 19 millioner norske kroner i dagens valuta.

Andre som har mottatt bitcoin til en verdi av flere millioner norske kroner, er:

• Den nordiske motstandsbevegelsen, en skandinavisk nynazistisk bevegelse som er forbudt i Finland

• Counter-Currents, et amerikansk, hvitt, nasjonalistisk forlag

• Den nylig forbudte franske gruppen Génération Identitaire

– Tror du virkelig at vår økonomi er noe du har noe med? skriver redaktør for Den nordiske motstandsbevegelses magasin, Nordfront, i en e-post til AP.

Nå sympatiserer ikke jeg nødvendigvis med disse nevnte aktørene politisk eller ideologisk, men jeg har all grunn til å sympatisere med deres bruk av frie og ukontrollerte finanstjenester som kryptovaluta.

Hva jeg velger å bruke mine penger på er ikke noe som angår verken banker, betalingstjenester, medier eller autoritære strømninger. Så lenge det er lovlige aktiviteter så angår det ikke noen myndigheter heller.

Propagandafabrikk

Aftenposten er en Schibsted-eid avis som i flere tiår har spredd usanne nyheter, ekte konspirasjonsteorier og løgner. De har stått i spissen for krigshissing og hyllester av massakrer utført mot sivile verden over.

«Empowering people» er Schibsted-konsernets slagord.

Den eneste kompetansen man trenger for å arbeide i Aftenposten er ting som et problematisk forhold til mat og kropp, bakgrunn fra venstreradikale organisasjoner, emosjonelt ustabil personlighetsforstyrrelse, homofili eller å være født som ikke-hvit. Jo flere av disse tingene du oppfyller, desto høyere vil du komme i organisasjonen. Særlig er dette tydelig i Schibsteds svenske aviser som Aftonbladet og Svenska Dagbladet.

Arbeidsoppgavene består stort sett av å demonisere europeere og spre hvit skyldfølelse, samt spre ideologi. Masse ideologi.

Midt oppi dette finner vi kyniske karrierepredatorer i rollen som mellomledere.

Dette har skapt alvorlige problemer for Aftenposten. I tilfeller hvor de prøver seg på grundig og teknisk nyhetsproduksjon, som å avsløre bruken av falske basestasjoner rundt Stortinget, kommer avisen til kort. De har ganske enkelt ikke tilstrekkelig med funksjonelle redaksjonelle ressurser til å ferdigstille sakene og komme helt i mål. Resultatene blir knapt halvferdige.

Når til og med medarbeidere som tituleres som «researchere» er rekruttert bare på grunn av sin hudfarge, legning og fanatiske ideologi, så blir til og med sakene avisen prøver å nominere til SKUP bare tipssaker som de har fått servert i innboksen.

Men dette er helt klart ikke mitt problem.

Mitt problem starter der hvor myndigheter og medier prøver å hindre folk fra å bruke banktjenester og utføre transaksjoner. Uansett om dette er av politiske, religiøse eller andre årsaker.

Når myndigheter og medier sprer desinformasjon og frykt rundt bruken av frie finansielle tjenester – ting som er nødvendige for å opprettholde menings- og ytringsfrihet – så viser de frem sine autoritære farger for alle å se det.

Når slike aktører ikke vil at du skal bruke kryptovaluta, så er det et tegn på at du gjør nettopp dette.

Har du ikke brukt kryptovaluta tidligere så er det tiden for å lære seg dette nå. Bruker du det allerede, så kan du finne nye måter for å bruke det mer.

Vær smart, bruk kryptovaluta du også. FOTO: Public domain (CC0).

Del innhold: