– Ikke godt å vite hva Siv Jensen mener om ytringsfrihet.
I forbindelse med en meningsutveksling knyttet til rettssaken mot Laila Bertheussen, kona til tidligere justisminister Tor Mikkel Wara, kommer Åker-Riksa med sterke anklager mot Frp-leder Siv «Dissensen» Jensen.
Avisen Resett skriver tirsdag:
Bruker Bertheussen-rettssak som anledning til frontalangrep på Frp.
55-åringen Laila Bertheussen er tiltalt for angrep på demokratiet gjennom brannstiftelse, skadeverk og trusler mot ledende politikere, blant dem hennesektemann Fremskrittspartiets tidligere justisminister Tor Mikkel Wara. Tiltalen omfatter 15 punkter. Bertheussen nekter straffskyld på alle punkter.
…
Nå bruker avtroppende Venstre-leder Trine Skei Grande anledningen til å angripe Fremskrittspartiet.
– Jeg tenker at statsråd Smines Tybring-Gjeddes uttalelser i likhet med teaterstykket Ways of seeing er godt innenfor ytringsfriheten, sier Venstre-leder Trine Skei Grande til TV2.
– Det er ikke helt enkelt å vite hva Frp og Siv Jensen mener om ytringsfrihet til enhver tid. Men jeg mener at alle har krav på de samme rettighetene når det gjelder ytringsfrihet. Jeg håper ikke det er slik at Frps syn på ytringsfrihet er avhengig av om Frp er i eller utenfor regjering, sier Venstre-lederen.
Frp-leder Dissensen svarer kontant på uttalelsene fra Åker-Riksa:
– For Frp er retten til å ytre seg helt grunnleggende i et fritt demokrati, selv om vi ikke er enige i ytringene. Retten til å ytre seg er grunnlovsfestet i Norge og det skal den fortsette å være. Når vi ikke er enige med noen skal vi fortsatt si det, enten det gjelder islamfiendtlighet eller samfunnskritikk. Det å påpeke at man er uenig er ikke det samme som å ville innskrenke noens rett til å ytre seg, sier Jensen til TV 2.
Mot ytringsfrihet
I april 2018 avslørte avisen Resett at Åker-Riksa hadde hatt sex med en 17-årig gutt ute i en åker, i forbindelse med en bryllupsfest i Trøndelag i 2008.
En avsløring som fikk null konsekvenser for Åker-Riksa.
I ettertid prøvde Riksa seg på at «guttungen er ikke helt god, må ikke høre på ham». Riksa dyttet dermed alt ansvaret over på en da mindreårig gutt.
Også dette helt uten konsekvenser.
Etter avsløringene fra Resett, gikk Riksa hardt ut mot såkalte alternative medier. Da ville hun «demme opp for alternative medier». Noe som hun tok opp på åpningen av Nordiske mediedager i mai 2018, med å foreslå en ny medieansvarslov.
Dagbladet skrev:
Da kulturminister Trine Skei Grande åpnet Nordiske mediedager i Bergen i begynnelsen av mai, kom hun med en gave til journalister og redaktører: Forslag til en ny medieansvarslov.
Det handler om mer enn å samle eksisterende lovverk og bringe det inn i et nytt århundre ved å innlemme publisering på internett. Ambisjonen for loven, som redaktørene selv har ønsket seg, er ikke små. Den skal både hegne om den frie presse og demme opp for «fake news» i såkalte alternative medier.
Begreper som «redaktørstyrte medier» dukket plutselig opp igjen, etter en lang dvale. Med ett var ikke lenger straffeloven god nok til å definere redaktøransvar.
En egen medieansvarslov måtte til etter åker-saken.
En medieansvarslov som stort sett bare etteraper bestemmelsene i den gamle straffeloven uansett.
Sukk.
Ytringsfrihet er tydeligvis bare greit når kjedemedier hyller tvilsomme politikere, selv etter at de har prøvd å legge all skyld for egne handlinger over på mindreårige.
Les også Akroma.no anonymt på TOR:
akromaazzte7avtv.onion