Akroma.no er nå på Tor-nettverket

Onsdag ble nettsiden Akroma gjort tilgjengelig for lesere som en Tor Onion-tjeneste. Dette er gjort for å sikre at leserne kan benytte Akroma anonymt, og fra hele verden.

Andre publikasjoner som har gjort seg tilgjengelige på Tor, er avisen The New York Times. Også WikiLeaks og det sosiale mediet Facebook har gjort seg tilgjengelig på Tor.

Norske publikasjoner som VG og Aftenposten bruker begge Tor til sine krypterte tipstjenester.

Nå har Akroma gjort det samme, og tatt steget over på det anonyme nettverket.

Adressen er: http://akromaazzte7avtv.onion

Bedre sikkerhet

Fordelene med å etablere nettsiden Akroma på Tor-nettverket, er blant annet at folk kan lese nettsiden anonymt. Uten å spores av selskaper som Google og Facebook.

Videre sikrer Tor-nettverket at Akroma ikke kan fjernes fra internett. Et mulig fremtidig scenario er at norske myndigheter begjærer nettsiden tatt ned. Hvorpå en rettslig kjennelse pålegger hostingselskap og registrar å ta ned Akroma.

Noe som tidligere har skjedd med nettsider som Gab og 8chan.

Med å etablere nettsiden som en tjeneste på Tor, vil det være tilnærmet umulig å ta den fra nettet. Selv om myndigheter, eller andre, anstrenger seg aldri så mye.

For eksempel har USA enda ikke greid å ta ned WikiLeaks.

Slik sikres ytringsfriheten på internett, og Akroma får større handlingsrom til å publisere kontroversielt innhold og lekkasjer.

Brukervennlighet

For å lese Akroma på Tor-nettverket trenger du Tor-nettleseren.

Den kan du laste ned her: https://www.torproject.org/download/

Tor-nettlesere finnes også til mobile plattformer, som har iOS og Android.

Versjonen av Akroma som er på Tor-nettverket er noe lettere enn den ordinære versjonen som finnes på det åpne nettet. Dette er for å sikre brukervennlighet og hastighet. Likevel har funksjoner som kommentarfelt med Disqus måttet vike, fordi Disqus ikke fungerer på Tor-nettverket.

Et kommentarfelt finnes likevel på Tor-versjonen av Akroma. Med å bruke nettleserutvidelsen Dissenter i Tor-nettleseren, kan du enkelt kommentere på artikler, innlegg og annet.

Bitcoin-funksjonaliteten er beholdt, også på Tor-versjonen av Akroma. Slik at du kan donere Bitcoin til nettsiden dersom du ønsker.


Les også Akroma.no anonymt på TOR:

akromaazzte7avtv.onion


Del innhold: