Alternative medier fortsetter med rage baiting av pensjonister

[give_form id=»11241″]

Såkalte alternative medier i Norge satser hardt på å rage baite pensjonister og eldre. Er markedet for den slags mettet?

Det er et spørsmål som det er til dels vanskelig å svare på. Folk har meninger, og den populære opinionen kan lett forandre seg og snu. Selvfølgelig har alternative medier en plass. Og de spiller på mange måter en viktig rolle.

Men det er også grunner til å kritisere de alternative mediene i Norge. Noe som jeg selv har vært for slapp med å gjøre. Jeg innser at det er på tide at jeg nå retter litt kritikk mot disse aktørene.

Ikke at det nødvendigvis er mangel på slik kritikk fra andre hold. Men den kritikken som kommer er ofte svært mangelfull. I all hovedsak er ikke den kritikken som fremsettes mot de alternative mediene konstruktiv kritikk. Det er for det meste bare anklager.

Derfor vil jeg nå forsøke meg på litt konstruktiv kritikk av alternative medier i Norge.

Hakk i plata

Islam. Islam. Islam. Islam. Islam.

Israel. Israel. Israel. Israel. Israel.

Skrivefeil.

Fascisme fy.

Enda mer skrivefeil.

Stakkars jøder. Israel er det eneste demokratiet i Midt-Østen. Palestina slem.

Facebook blokkerte oss.

Gi oss penger.

Gi oss penger.

Gi oss penger.

Venstresiden er de virkelige rasistene.

Greta Thunberg har Asperger.

Hør oss prate om oss selv, også på denne podcasten.

Islam. Islam. Islam. Islam. Islam.

Vi er et alternativ til de etablerte mediene.

Les litt piss fra NTB.

Nevnte vi at jøder opplever antisemittisme?

Israel. Israel. Israel. Israel. Israel.

Burka. Burka. Burka.

Norge er et demokrati. Vi må støtte opp om demokratiske verdier.

Muh humanisme!!!1

Vestlige verdier.

6.000.000.000.000.000.000

Vi er så konservative. Men ikke konservative.

Venstresiden er de virkelige fascistene.

Les enda mer piss fra NTB.

Les hva denne yrkespolitikeren sier.

Demokrati. Stem på partier.

Google fjernet dildo-annonsene våre.

Demokratiske verdier.

Gi oss penger NÅÅ!

Israel. Facebook. Islam. Stakkars jøder. Palestina dum.

Ytringsfrihet.

??????

REEEEEEEEEEE

Alle som har lest alternative medier som Document.no, Resett og Rights vet hva jeg prater om her. Det er den samme monomane støyen hver bidige dag i uken. Hele året.

Det er alltid det samme innholdet. De samme argumentene. De samme sakene. Med den samme vinklingen.

Og det samme publikumet:

Nemlig tilårskomne babyboomere, som har oppdaget at multikultur, globalisme og klimahysteri ikke er særlig vettugt.

Men det er stort sett alt de har oppdaget også.

For det er såkalt rage baiting de driver med, og pensjonister er publikum.

Lønnsom frustrasjon

Folk vet at massemediene lyver. Ofte bevisst. Folk vet også at politiet er korrupt, og at rettsvesenet er det nærmeste vi kommer lovlig gambling i Norge.

Folk vet også at islam og judaisme er skikkelig bakstreversk.

Men det finnes tilsynelatende et segment av norske mediebrukere som har et desperat behov for at noen forklarer dem hva alle kan se.

Ikke helt ulikt hvordan medlemmer av Human-Etisk Forbund liker å delta på konferanser, hvor en halvsmart person iført dress forklarer dem at Yetien og Elvis ikke sto bak angrepet på World Trade Center i 2001. Samt at det finnes tre personer på verdensbasis som tilsynelatende tror dette. Slik at de som sitter i salen kan få gleden av å føle seg smartere enn disse tre personene på verdensbasis, som tror at Yetien og Elvis sto bak terrorangrepet 11. september 2001.

For slik er det også med Document.no, Resett og Rights. De fungerer som kanaler for bekreftelse på at islam ikke er helt bra, og at multikultur er uheldig. Som om dette ikke allerede er åpenbart nok.

Frustrerte mennesker tyr også til kommentarfeltene på disse alternative mediene. Hvor de bekrefter overfor hverandre at de ikke liker islam, politisk korrekthet, sensur og den slags. En seriøs debatt er sjeldent å finne der.

Ikke helt ulikt Twitter-venstre, og hvordan de også (i ring) liker og deler poster fra hverandre – som bekrefter deres verdenssyn.

Tilsynelatende er også denne frustrasjonen blant folk lønnsom. I det minste til en viss grad. Disse alternative mediene har et par tusen abonnenter, og Rights mottar statlig støtte.

Burka. Burka. Burka.

Islam. Islam. Islam.

X er det virkelige Y.

Eldre publikum

På sosiale medier er også disse aktørene til stede, med sider og grupper. På Facebook er medlemmene av disse gruppene stort sett bare eldre mennesker på 50+.

Mange av dem har også latt seg frustrere av at Facebook sletter innlegg som de lager, og utestenger dem for perioder.

Noe som har ført til at de nå forsøksvis bruker plattformer som MeWe. Hvor det også stort sett bare er eldre mennesker.

At det bare er et tidsspørsmål før også MeWe begynner å Zuckerberge brukere, lar de seg åpenbart ikke affisere av. Sosiale medier som er spesielt laget for å ivareta ytringsfrihet vil de ikke vite av. De stirrer heller 30 dager på en sperret Facebook-profil, heller enn å flytte de ørkesløse diskusjonene sine over på plattformer som Minds.com eller Gab.com. Sånt er for fremmedartet.

Dessuten heter utvikleren bak MeWe nemlig Mark Weinstein. Og da MÅ det være bra.

Israel. Israel. Israel.

Palestina slem, dum, fæl.

Brått og plutselig kristenkonservativ.

Plante oliventre.

Israel, kors og Jesus. Norge vårt fedreland.

Resultatløst

Document.no har operert i en halv mannsalder på nett. Stort sett med det samme innholdet, år etter år. Rights kom litt etter, og Resett til slutt.

Greit nok at det kan være informative artikler på disse nettsidene. Men det er samtidig viktig å slå fast at de ikke fører frem til noe. Ikke annet enn at de fungerer som en slags ventiler for til dels eldre menneskers hverdagsfrustrasjoner.

Ingen reelle politiske endringer vil komme av disse publikasjonene. De vil ikke stoppe en kritisert utvikling. Alt de gjør er å ule. Tute sin hjelpeløse frustrasjon ut mot verden.

Ja, i tillegg til å arrangere sporadiske møter. Hvor de hører hverandre si hva de ellers skriver.

Det er på alle måter et resultatløst arbeide de driver med.

I tillegg blir de hatet. Så grenseløst hatet, at NPC-er (non playable characters) setter i verk annonseboikotter og sabotasje mot dem. I tillegg blir de utsatt for dataangrep, som DDoS.

Fundamental datasikkerhet har de ikke filla peiling på. Alt de trenger er et sted å gjenta seg selv i det uendelige.

Legger hodet på blokka

En annen ting med disse alternative mediene, er at de er uforsiktige. I tillegg prøver de å spille etter de reglene som folk som hater dem legger opp.

Eksempelvis med kommentarfeltene.

I stedet for å bruke løsninger som Dissenter, som vil frigjøre tid og ressurser, og frata dem ethvert ansvar for hva som skrives, bruker de Disqus. Slik at de må bruke en masse tid og ressurser på å moderere.

For de kan ikke ha noe av at folk sier ting som er for frilynte. Eller hva? Neida, de må godhetsposere litt. Vise de som hater dem at de er sitt «ansvar» bevisst. Hva de prøver å oppnå med dette vet ingen. Kanskje har de fått det for seg at med å cucke, så vil de få et klapp på skuldra.

Men verden fungerer ikke sånn. Ikke for noen av oss. Vi kan ikke være litt politisk korrekte, i håp om å ikke bli hatet fullt så mye. Det spiller i realiteten ingen rolle uansett. Noe disse alternative mediene tilsynelatende ikke har skjønt, eller nekter å ta inn over seg.

Del innhold: