Antifa-blogg skremmer Høyre med nevrotisk svenske

[give_form id=»11241″]

Onsdag publiserte aktivistnettstedet «Filter Nyheter» et blogginnlegg hvor de troller partiet Høyre. I blogginnlegget angriper aktivistene den nevrotiske svenske YouTube-personligheten Peter Imanuelsen.

Falske nyheter har lenge vært et problem i både Norge og andre land. Nettsteder som «Filter Nyheter» er blant verstingene hva gjelder å spre konspirasjonsteorier og propaganda.

Tidligere har nettstedet misbrukt private bilder, og de har spredd grovt villedende påstander om vedtatt EU-politikk.

I tillegg har nettstedet drevet aktiv tigging av penger til søsterorganisasjonen «Antirasistisk Senter».

Alt sammen under dekke av å drive journalistikk.

Per i dag er ikke nettstedet tilknyttet noen presseorganisasjoner. Nettstedets redaktør, Harald Klungtveit (37), er heller ikke tilknyttet Norsk Redaktørforening.

Akroma.no erfarer at Klungtveit pleier kontakt i sosiale medier med kjente ekstremister. Blant annet den norsk blitzeren Martin Knutsen (46).

Knutsen har tidligere tatt til orde for å angripe en Eldorado bokhandel i Oslo med syre. Dette i forbindelse med et foredrag som ble avholdt i bokhandelens lokaler.

Manipulasjon av kilder

Med å underforstått true partiet Høyre med ryktespredning, greier aktivist Pål Nordseth (44) å tvinge partiet til å ta avstand fra Peter Imanuelsen.

Bakgrunnen er at Imanuelsen nå lørdag la ut poster på sosiale medier, som viste at han besøkte Høyre i det midlertidige valgkamplokalet til Ålesund Høyre, i sentrum av byen.

Aktivist Pål Nordseth greier å presse lokalpolitiker Runar Paulsen til å komme med følgende uttalelse til nettstedet:

– Han har dessverre vært i våre lokaler. Jeg visste ikke noe om denne personen og ante ikke hva han står for før jeg fikk brakt det på det rene i dag. Det står åpenbart veldig fjernt fra det som er gangbar mynt i Høyre, sier Paulsen.

Å legge press på mennesker for å få dem til å «ta avstand» fra noen, er en kjent metode blant venstreradikale aktivistmiljøer. Det er en uredelig form for offentlig shaming, gjerne basert på løgner og rykter.

Trolig er blogginnlegget på nettsiden «Filter Nyheter» ment som hevn mot Imanuelsen, fordi han er en ivrig kritiker av Antifa.

I en rekke videoer på videonettstedet YouTube står Imanuelsen frem og kritiserer vold og terrorisme.

Blant annet har Imanuelsen også feilaktig blitt stemplet som «antisemitt». Trolig fordi han har kritisert bomber i Sverige.

Kritiserer sensur

Imanuelsen har også lenge vært en ivrig kritiker av sensur. Både i de industrielle mediene, og i sosiale medier.

Overfor sine mange tusen følgerne i sosiale medier, har Imanuelsen tatt til orde for en mer åpen og ærlig debatt.

Noe som ikke faller i god jord hos radikaliserte antifascister. Verken i Norge eller i Sverige.

Vil ikke svare

Akroma.no har tidligere forsøkt å konfrontere bakmennene som står bak nettstedet «Filter Nyheter», med spørsmål om deres tilknytninger til grupper som Antifa.

Til nå har de ikke besvart henvendelser.

Senest i år har nettstedet publisert blogginnlegg hvor de uttrykker et samarbeid med svenske Antifa-grupper som «Expo».

Del innhold: