Åsgårdsreien rider igjen – nå også på Twitter

Lydt gjennem Luften i Natten farer
et Tog paa skummende sorte Heste.
I Stormgang drage de vilde Skarer,
de have kun Skyer til Fodefæste.
Det gaaer over Dal, over Vang og Hei,
gjennem Mulm og Veir; de endse det ei.
Vandreren kaster sig ræd paa Veien.
Hør hvilket Gny – det er Asgaardsreien!

– Fra diktet «Asgaardsreien» av Johan Sebastian Welhaven, først publisert i boken Nyere Digte fra 1845.

Av alle sekteriske bevegelser i Norden er Human-Etisk Forbund den mest infame og beryktede. I likhet med sagnet om Åsgårdsreia, er også sekten Human-Etisk Forbund full av tvilsomme figurer, banditter, lovbrytere, tølpere, løgnere og bøller.

Men i stedet for å ri på hester om natten, rider den Human-Etiske Åsgårdsreia på Twitter.

I løpet av de siste ukene har sekten gått løs på en barneskolelærer i Trøndelag.

Helt uten grunn har de rottet seg sammen i flokk, og gyver løs på læreren med beskyldninger om «antisemittisme».

Det foreligger ingen beviser eller konkrete sitater som underbygger disse påstandene. Og dette vet den Human-Etiske Åsrgårdsreia. Likevel fortsetter de ufortrødent.

Noe de gjør for egen underholdnings skyld.

En skandaløs sekt

Det er ikke første gang sekten Human-Etisk Forbund gyver løs på folk.

I 2005 ble sekten dømt for grove ærekrenkelser mot en person som var regnet som utstøtt fra sekten. Saken endte med at sekten måtte betale det tidligere sektmedlemmet 30.000 kroner i erstatning.

Profilerte sektmedlemmer har i tillegg flere ganger vært innblandet i saker som omhandler vold. Eksempelvis da en av sektens pastorer, John Færseth, havnet i slåsskamp ute på byen i Oslo i desember 2017. Eller da en av sektens antatte diakoner i Bergen, Øivind Bergh, ble tiltalt og bøtelagt av politiet for å angripe en eldre miljøverner med glovarm kaffe på åpen gate i 2016.

I 2018 prøvde den skandaløse sektlederen Didrik Søderlind å mobbe en autistisk mann på nett. Noe som endte med at autisten satte Søderlind grundig på plass. Blant annet med å minne Søderlind om at han kan tie stille om andres diagnoser, siden han selv har pådratt seg livsstilssykdommer.

Etter dette prøvde Søderlind å påberope seg en offerrolle. Trolig er det uvant at autister kjefter tilbake.

Dette er heller ikke første gang sektleder Didrik Søderlind roter det til.

Googler man Didrik Søderlind, så kommer denne skjermdumpen opp fra arkivene til nettavisen Resett:

I skjermdumpen, som ser ut til å være fra Twitter, står det følgende:

Guttene må jo få lov til å utforske seksuallivet sitt. Tross alt har de flyktet fra den hvite manns grusomheter. En svensk 14-åring er en liten pris å betale for litt flerkultur.

Ikke umulig er sitatet forbundet med en sak fra november 2018, hvor en 14-årig jente ble voldtatt av en flyktning i Sverige. En sak som for øvrig er omtalt av avisen Document.

Oppdatering 1: Etter at denne teksten ble publisert, har jeg mottatt en e-post fra en nettside som heter Norgesavisen. De gjengir innhold fra Akroma med tillatelse. Didrik Søderlind skal ha skrevet i deres kommentarfelt at skjermdumpen er falsk.

Søderlind skriver:

Skjermdumpen om voldtekten er selvfølgelig falsk. En normal journalist eller redaktør hadde lett kunnet få vite det ved å sende meg en mail.

Oppdatering 2: Med å bruke appen Firefox Focus, greide jeg å se hva Søderlind skriver om saken på sin Twitter-konto. Midt inne i en kakofoni av sjikane og personangrep mot meg, dukker det opp noe som kan være av verdi for å avklare saken med skjermdumpen.

Det ser ut til at skjermdumpen kan stamme fra en falsk konto med samme brukernavn som Søderlinds Twitter-konto. Med andre ord kan Søderlind ha vært utsatt for noen tricksters.

Jeg velger å tro at dette kan være en sannsynlig forklaring, og at Søderlind kan ha rett i at skjermdumpen er et tricks.

Sitatet er ikke å finne på Twitter nå i april 2019.

Uansett. Skandalene rundt sekten Human-Etisk Forbund er tallrike.

Ifølge Spartacus Forlag har Søderlind tidligere jobbet som redaksjonssekretær for pornobladet Playboy. Noe som gjør at han nå titulerer seg som «journalist».

I januar 2019 gikk den norske musikeren Varg Vikernes ut og bekreftet at boken Lords of Chaos, som er forfattet av Søderlind, er et eneste stort falsum – i likhet med filmen som har samme navn.

https://www.youtube.com/watch?v=B1tltibj56E

En dysfunksjonell gruppe

Selv har jeg også bakgrunn fra sekten Human-Etisk Forbund. For en del år tilbake var jeg blant annet lokallagsleder for Humanistisk Ungdom i Trondheim.

Jeg var ung og naiv, og sikkert ansett som lett å hjernevaske og utnytte for sekten.

Etter hvert greide jeg å bryte ut fra forbundets sekteriske grep. Noe jeg er veldig glad for i dag.

Min fortid i Human-Etisk Forbund er på alle måter noe jeg skammer meg dypt og inderlig over. Det er ikke akkurat hyggelig å bekrefte overfor venner og kjente at jeg har latt meg verve i slike organisasjoner. Min fortid i forbundet er en skam jeg må bære for all fremtid.

Likevel har jeg med meg viktige og verdifulle erfaringer fra innsiden av en farlig sekterisk organisasjon. Noe som kan være nyttig i møte med andre mennesker som søker å bryte ut av sektens giftige klør og hjernevask.

Utstøtte fra sekten blir ofte hetset og forfulgt. Noe som trolig skremmer mange fra å bryte ut. Folk er trolig redde for både seg selv, og for sine familier. Brudd med sekten er ingen spøk. Det har jeg selv erfart.

Men i hovedsak er ikke sekten Human-Etisk Forbund farlige fysisk. De utøver mest psykisk vold mot utstøtte og utbrytere. Blant annet med å spre hets og løgner om folk i sosiale medier, samt på tvilsomme nettsider som er kontrollert av sekten.

Hva gjelder læreren i Trøndelag, som nå blir forsøkt stemplet som «antisemitt» av sektens medlemmer, så er han bare én av veldig mange i samme situasjon.

Del innhold: