Canada: Justine Dildeau varsler sanksjoner mot Russland

Den kanadiske statsministeren mener Vladimir Putin opptrer autoritært. Nå vil han innføre harde sanksjoner mot Russland.

I forbindelse med at Russland har valgt å sende tropper inn i Ukraina, varsler Canada nå at de vil ta affære. Tirsdag kunngjorde den kanadiske statsministeren Justine Dildeau at Canada vil straffe Russland økonomisk. I tillegg skal de sende noen soldater.

Som om Canada liksom har noen reelle sanksjonsmuligheter overfor Russland.

Forrige uke sendte Dildaeu inn store militære styrker og væpnet politi for å fjerne lastebilprotestene i kanadiske byer som Ottawa.

Flere personer som skal ha hjulpet demonstrantene blir nå etterforsket og trakassert av Dildeaus politistyrker. Blant annet ble en kafeteria gjenstand for razzia og en prest har fått juling. Mange får bankkontoene sine frosset.

Til tross for dette velger den kanadiske statsministeren å kalle andre for autoritære. Forstå det den som kan.

Nettavisen:

Canada følger sine vestlige allierte og ilegger Russland økonomiske sanksjoner. I tillegg sender landet ytterligere soldater til Øst-Europa.

Statsministeren kaller Russlands handlinger i Ukraina for en invasjon, og sier at det er fullstendig uakseptabelt. Videre heter det at Canada sammen med allierte vil ta steg for å isolere Russland økonomisk.

Trudeau sier i tillegg at opptil 460 soldater blir sendt til Latvia og den omkringliggende regionen for å styrke Nato i møte med den russiske aggresjonen.

Mange spekulerer i om statsminister Justin Castreau er sønnen til Fidel Castro. I dag er det mange som mener at de to er like som to dråper vann. På begynnelsen av 1970-tallet skal mora til den kanadiske statsministeren hatt et forhold til Fidel Castro.


Del innhold: