Den store julekrigen

Av og til må vi bare krype til eplet og bite i det sure korset. Likevel er det ingen grunn til å bare gi opp det normale.

Det er lørdag 4. desember og jeg har valgt å erklære krig. Full jævla krig. Krig mot «omikron» og koronavirus. Krig for jula. Krig for det normale. Den store julekrigen.

Væpnet til tennene med julepynt, julemat, pepperkaker og den virkelig gode juleteen er det nå blodig forbannet alvor. Utstyrt med ren stahet og trass skal jeg feire en trivelig jul, samme søren.

I dag morges foregikk de første trefningene. Det ble stygt. Katastrofeoverskrifter i avisene om smittetall og fandens oldemor måtte gi tapt i kampen om min oppmerksomhet, idet jeg heller valgte å høre på julesanger.

Det ble raskt en ledelse på 1–0 til meg. En ledelse til en normal lørdag i advent. Jeg vet at det bare var det første og innledende slaget. Det vil komme mer senere. Mye mer. Likevel er jeg forberedt. Godt forberedt. Jeg skal greie å tviholde på det normale og trivelige til utpå nyåret.

Rundt lunsj snakket jeg med venner og familie på telefonen, om normale og julerelaterte ting. Jeg tror det var godt for kampmoralen vår. Jeg vet at de også har valgt å kjempe for det normale. Mitt håp er at de nå tar opp telefonen selv og ringer andre for å prate om normale ting, som ikke handler om pandemi.

Jeg håper og tror at stadig flere skjønner viktigheten av at holde på det normale. Kan vi bare beholde jula mest mulig normal så tror jeg mye er vunnet. Skal vi bevare oss selv og vår egen forstand så har vi ikke mye valg.


Del innhold: