«Dø, om så det gjelder»

Etter to år uten skikkelig feiring av nasjonaldagen, blir årets 17. mai en etterlengtet festdag. Det blir også en dag for ettertanke for de fleste av oss.

I morgen er det 17. mai, og som politiker for partiet Alliansen – Alternativ for Norge gleder jeg meg til å kose meg med is og pølse, drikke kaffe og rusle i folketog. Sånt får meg alltid i godt humør.

Samtidig er denne friheten truet av en mulig krig mot Russland.

Spørsmålet om en mulig kommende krig i Norge blir flittig tatt opp i norsk offentlighet i disse dager, og actionhelter på SoMe og i norske redaksjoner oppfordrer oss alle til å kjempe for Norge dersom krigen bryter løs.

Les også: Hurra! Hans Petter Sjøli tar opp kampen

Selv har jeg aldri vært noe glad i krig, og jeg vil helst slippe å delta i krigshandlinger. Jeg mener sånt er bortkastet og tåpelig. Særlig hvis innsatsen kun er for at norske eliter skal få beholde privilegiene sine.

Likevel, som den selvoppofrende figuren jeg er, skal jeg melde meg frivillig til én ting dersom krigen bryter løs. Det er å bidra med å frakte containere fylt med norske politikere, journalister, redaktører og eliter til fronten – slik at disse kan få kjempe sin egen krig selv.

I og for seg er dette en vanntett plan. Først kan Forsvaret sette ut containere med våpen og utrustning, og deretter kan jeg komme etter med containere som er fylt med dresskledde eliter. Det blir et opplegg som ikke er helt ulikt «Squid Game» eller «Hunger Games».

Dette mener jeg er en passende innsats fra min side. Jeg lover å behandle containerne pent og pyntelig under transporten. Samtidig kan unge norske vernepliktige få innta Stortinget, hvor de kan kose seg med pizza og brus, mens politikerne og elitene ligger i skyttergravene og blir beskutt av fienden. Det tror jeg blir riktig bra.


Del innhold: