Document og Resett har blitt hissige på sensuren

Nettavisene Document og Resett har blitt ivrige på sensur av kommentarer. Trolig skyldes dette frykt for negativ omtale og fordømmelse.

Tidligere har både Document og Resett blitt fordømt av Twitter-venstre. En svært viktig størrelse i ethvert demokratisk samfunn.

De har begge blitt fordømt av en frådende Eivind Trædal. En figur som er oppsiktsvekkende engasjert, til å trolig ha en IQ på anslagsvis rundt 80.

Resett har også blitt fordømt av Jan Tore Sanner. Som opplyser at han blir fysisk kvalm av kommentarfeltet.

Det er forståelig at kritikk fra slike intelligente og viktige personer* er tungt å bære. Tross alt representerer disse figurene selveste øvrigheta. Og da må alle respektere dem.

Sensur, sensur, sensur

Både Document og Resett har [trolig] på grunn av frykt for kritikk fra disse figurene, begynt å sensurere kommentarfeltene hardt. Helt legitime spørsmål og ytringer blir nå fjernet, uten videre.

De kan ikke ta sjansen på at noen skriver noe som kan gjøre Jan Tore Sanner kvalm. Eller som kan få Eivind Trædal til å fråde om munnen av raseri, mens han skriker, hyler og vifter frenetisk med armene.

Sånt går ikke an.

Da er det helt klart bedre å være på den sikre siden. Heller slette unna litt for mye, enn litt for lite. Ingen grunn til å ta noen sjanser.

Men hvis jeg var Hans Rustad i Document, eller Helge Lurås i Resett, ville jeg mye heller gått til innkjøp av en såkalt fidget-leke. For å ha noe å gi til Eivind Trædal, dersom han skulle hisse seg opp. På samme måte vil en stressball som man klemmer på, kunne roe ned Jan Tore Sanner.

Slike leker er trolig godt egnet til å holde Eivind Trædal opptatt med noe. Slik at han roer seg ned. ILLUSTRASJON: MichalPL (CC BY-SA 4.0).

En fargerik leke vil enkelt kunne føre oppmerksomheten deres over på noe annet.

Dette er helt grunnleggende psykologi.

Når alt kommer til alt er det bare snakk om noen litt hissige figurer. Som ikke alltid tenker klart. Dersom de noen gang faktisk gjør det. Da må det vel være bedre å heller roe dem ned, enn å underkaste seg deres stadig skiftende vilje.

Løsne snippen

Jeg vil derfor oppfordre Hans Rustad og Helge Lurås til å løsne opp litt med tanke på kommentarfeltet. Så lenge kommentarer er lovlige i seg selv, så ser jeg ikke noe umiddelbart problem med at de publiseres.

Åpne opp for debatt og diskusjon. Ikke bare bekreftende kommentarer, som alltid går på det samme, og som spiller på den katastrofepornografien som publiseres.

For ting har en tendens til å bli litt Petter Sweden. Hvor alle liksom er overrasket over at noen fremmedkulturelle gjenger har gjort det samme igjen.

Åpen diskurs er langt bedre, tror jeg. I det minste i lengden.

*Komplette idioter


Les også Akroma.no anonymt på TOR: 

akromaazzte7avtv.onion


Del innhold: