Document, Resett og Rights får hard medfart i amerikansk rapport

En fersk rapport fra USA omtaler antisemittiske og nazistiske aktører i Norge. Blant dem som anklages for dette er flere påfallende Israel- og jødevennlige aktører.

Den prestisjetunge rapporten fra U.S. Department of State avslører angivelige mørke og farlige strømninger i lille Norge.

Rapporten er utført i samarbeid med HL-senteret, Det mosaiske trossamfunn (DMT), Antirasistisk Senter, Universitetet i Oslo og Institutt for samfunnsforskning.

Blant annet avslører rapporten at en rekke norske aktører angivelig sprer jødehat og nazistiske sympatier. Noen av disse aktørene får til og med statsstøtte.

I rapporten listes følgende aktører opp:

  • Document
  • Den nordiske motstandsbevegelsen
  • Resett
  • SIAN
  • Human Rights Service (HRS)
  • Vigrid

Anklagene i rapporten fremmes av en jødisk mann som i Israel er registrert som Chajim Eliezer, også kjent i Norge under navnet Ervin Kohn. I Oslo er Eliezer, eller Kohn om du vil, forstander for Det mosaiske trossamfunn (DMT).

Flere av aktørene som anklages i rapporten for å spre nazistiske og antisemittiske holdninger har i en årrekke vært uttalt og overdrevent Israel- og jødevennlige. Blant disse er nettstedet Document og redaktør Hans Rustad, samt organisasjonen Human Rights Service og Hege Storhaug.

PIGGTRÅD: Rapporten avslører at Document og redaktør Hans Rustad sprer grumsete holdninger. FOTO: Odiru (CC BY-SA 4.0).

I rapporten står det:

Det mosaiske trossamfunn (DMT) sa at det var nettsteder som drives av SIAN, DNM, Human Rights Service og Document.no som pleide å tilslutte seg en ekstrem, ytre høyreideologi, inkludert antisemittiske og rasistiske posisjoner knyttet til nazistene.

De sa at DNM, med anslagsvis 100–200 medlemmer i landet, fortsatte å opprettholde en sterk online tilstedeværelse. DNM, Document.no, SIAN (med 2.500–3.000 medlemmer), Resett.no og Vigrid var blant de mest aktive, ifølge DMT.

(Side 10)

At disse nå anklages for antisemittisme og nazisme av forstanderen i Det mosaiske trossamfunn er strengt tatt som forventet. Tidligere har det vært klart hvordan deres påfallende filosemittisme har blitt møtt med lunkne følelser. Men til tross for dette har de hardnakket fortsatt med å pushe Israel og jødene foran seg som hellige kyr.

Les også: Islamkritikere høster liten støtte blant jøder. Til tross for at de «elsker» Israel

Det er som om de ikke vil innse hva som egentlig er sant.

Åpenbart har det ikke hjulpet særlig mye å selge bokpakker om «Holocaust».

Document.no selger bokpakker om «Holocaust». FOTO: Skjermdump fra Document.no.

Desperate reaksjoner

Det kommer ikke som noe sjokk at jødene som brukes som et substitutt for hvite «konservatives» patriotisme reagerer med å støte fra seg disse aktørene.

Les også: Israel og jøder er hvite «konservatives» substitutt for patriotisme

At disse norske aktørene nå anklages for nynazisme og antisemittisme fra sine «gode venner» jødene, er som forventet. På alle måter har dette vært en varslet hendelse. Forakten for vestlige og «konservative» filosemitter har tidligere vært luftet i både akademia, massemedier og populærkultur – for eksempel i den israelske avisa Haaretz.

Under tittelen Rise of a New Far-right: The European ‘Philosemites’ Using Jews to Battle Muslims får filosemittiske aktører som Document, Resett og Rights så hatten passer.

Skribenten Michael Colborne skriver følgende i Haaretz:

The far right is redefining Jews as ‘exemplary victims of the threat from Islam,’ as one analyst puts it, with support for Israel a companion approach. But there’s still plenty of anti-Semitism to go around.

Mer tydelig kan det vel ikke uttrykkes. Jøder ønsker ingenting å gjøre med sine filosemittiske riddere og forkjempere i skinnende rustning.

Likevel, selv om denne hendelsen har vært forutsigbar lang vei, reagerer Hege Storhaug og Rights med frustrasjon og panikk. I et langt innlegg på Rights forklarer Storhaug hvor mye hun elsker jøder og Ervin Kohn, og at hun ikke forstår noe av anklagene fra Kohn.

HOLOCAUST: Ifølge rapporten sprer HRS og Hege Storhaug helt forferdelige holdninger. FOTO: Tore Sætre (CC BY-SA 4.0).

Rights.no:

Da det første sjokket hadde lagt seg på mandag, sendte vi en skriftlig forespørsel til DMT om å oppklare hvordan det er mulig å koble HRS til antisemittisme og nazisme. Foreløpig har vi ikke fått noen skriftlig oppklaring.

Vi ser oss også nødt til å kontakte den amerikanske ambassaden for å rydde opp etter Kohn, DMT og ARS. Vårt krav overfor Kohn, DMT og ARS er at de selv sørger for at de særdeles grove, uriktige påstandene dementeres og slettes fra rapporten. Vi forventer også en offentlig beklagelse.

Til alt overmål forventer Storhaug en beklagelse fra Kohn og Antirasistisk Senter. Som om Kohn eller noen andre kommer til å beklage noe som helst av det inntrufne. Angrepet på de naive filosemittene er gjort med vilje, med fullt overlegg.

Judaisme

Hovedproblemet til filosemittene er at de tror judaisme kan sammenlignes med vestlige og europeiske verdier. Mange tenker feilaktig at judaisme er omtrent som kristendom, bare at de har en litt annen «bibel». Denne naive og kunnskapsløse holdningen overfor judaisme er typisk utbredt blant kristensionister og «konservative» i vestlige land. Også i Norge.

De færreste av disse filosemittiske og Israel-vennlige sionistene har lest og forstått den jødiske Talmud. De har typisk ingen ønsker om å studere skriftene, filosofien og livssynet. Litt på samme måte som når såkalte antirasister er faktaresistente ovefor innholdet i koranen.

Les også: Hva står egentlig i Talmud?

De forstår ikke at judaisme som filosofi og livssyn er fullstendig blottet for logos. Noe som er svært sentralt i vestlig tankesett. Som filosofi idealiserer judaismen det motsatte av vestlige verdier som ærlighet, oppriktighet, vitebegjær, tilgivelse og likhet. Som livssyn bygger judaismen på forestillinger om egen forfølgelse.

Slike ting vet ikke kristensionistene og Israel-vennene noe om. Det er langt utenfor deres rekkevidde. Holocaust er for dem det verste som noen gang har skjedd. Faktiske folkemord som holodomor i Ukraina har de ofte lite eller ingen kjennskap til.

De vet ikke at brorparten av det sovjetiske hemmelige politiet som instigerte holodomor var jødiske, og at det hele ble iverksatt på grunn av anklager om at bøndene hadde behandlet jøder urettferdig. Holodomor var et folkemord, et holocaust utført av jøder selv.

Fotgjengere passerer lik under holodomor. Fotografert i Kharkiv av Alexander Wienerberger, 1933. FOTO: Public domain (CC0).

Hvis noen prøver å fortelle disse filosemittene om dette, vil de holde for ørene.

Hvis noen prøver å vise dem historiebøkene og dokumentene, vil de holde for øynene.

På samme måte vet de færreste av dem (om noen) hva B’nai B’rith er, eller hvordan sionistiske lobbygrupper som Anti Defamation League (ADL) opererer. Disse utenomdemokratiske institusjonene, og maktstrukturene som disse har skapt seg, er ukjent terreng.

De har ingen kjennskap til hvordan ADL ble til etter at den jødiske fabrikkeieren Leo Frank i 1913 myrdet og voldtok en 13 år gammel jente som var ansatt på fabrikken hans, og at Frank deretter prøvde å legge skylda for hendelsen på en svart mann. Frank ble lynsjet etter å ha blitt funnet skyldig, og det var da ADL ble til – en organisasjon utelukkende dedikert til å hindre at jødiske forbrytere ble dømt.

De har ingen kjennskap til hvordan ADL ble etterforsket av FBI, som fant enorme mengder stjålne politimapper etter at ADL hadde utført omfattende spionvirksomhet i USA. Noe som ADL hadde oppnådd gjennom å bestikke politiledere og dommere i USA.

I dag arbeider ADL med å undergrave vestlige demokratier. Som da organisasjonens jødiske leder Jonathan Greenblatt i 2018 greide å presse den islandske regjeringen til å ikke iverksette et demokratisk vedtatt forbud mot rituell omskjæring av barn.

Les også: Jødisk organisasjon med grove trusler mot Island

Det er dette som er judaisme.

Virkeligheten stemmer altså ikke med forestillingene som filosemittene har om verden. Forestillinger om at judaisme er nesten som kristendom, at jøder angivelig er en stakkars forfulgt minoritet, og at de selv er riddere i skinnende rustning som «kjemper» for sine stakkars jødiske venner.

Så hjernevasket og fanatiske er de.

Disse filosemittene er i grenseland for en kollektiv psykose. Ikke helt ulikt disse selvmordskultene som «Folkets Tempel».

Som fortjent

Selvfølgelig er disse kristensionistene og Israel-vennene veldig ivrige på å presentere seg selv som «konservative». Samtidig er de like ivrige på å ta avstand fra alt og alle til høyre for seg selv.

De fordømmer all kritikk av judaisme og Israel som noe fryktelig og grusomt, samme hvor saklig det er, mens de selv hakker løs på islam og muslimer. Trolig er dette noe de gjør fordi de ikke tør å kritisere masseinnvandringen til vestlige land direkte, og fordi de føler seg bedre når de retter kritikken mot islam.

For å toppe galskapen fremstår de som redde for å snakke på vegne av sin egen folkegruppe. De tør knapt nevne ting som folkegrupper, hvithet, europeisk filosofi, tilhørighet og etnisitet. Slike ting gjør dem redde og ukomfortable.

På mange måter er det lett å forstå at Ervin Kohn lyver om disse aktørene til rapporten fra U.S. Department of State. Det er all grunn til å tro at Kohn føler like mye avsky for mentaliteten til disse aktørene, som det jeg og andre også gjør – om enn på en helt annen måte.

Bruken av Israel og jødene som et substitutt for egen patriotisme er motbydelig. Det vitner om svakhet, dumhet og feighet.

Disse aktørene fungerer som portvoktere som lokker til seg mennesker som skjønner at noe er galt i samfunnet, men som ikke helt kan sette ord på problemene. Mennesker som søker svar blir fanget opp av disse portvokterne, som distraherer folk med snakk om islam og filosemittisme, og som deretter fordømmer folk som gidder å skaffe seg nødvendig informasjon.

Når de nå får det glatte lag av sine protesjéer er det som fortjent.

Men de vil selvfølgelig ikke ta lærdom av det. Ikke denne gangen heller.

Neste gang det samme skjer vil de reagere på samme, patetiske måte. De vil gi uttrykk av å være overrasket og skuffet, og de vil kreve unnskyldninger som ingen er villig til å gi dem.


Les også Akroma.no anonymt på TOR: 

akromaazzte7avtv.onion


Del innhold: