Forslag til nytt gatenavn. FOTO: Privat.

Drammen fikk «nye» gatenavn natt til tirsdag

Noen luringer har natt til tirsdag vært på ferde i Drammen sentrum, og hengt opp plakater med «nye» vei- og gatenavn. Bakgrunnen for stuntet er at Tyrkisk Kultur- og Aktivitetsforening mener Drammen bør ha veinavn som gjenspeiler byens flerkulturelle miljø.

Blant andre har Drammens Tidende og Document.no omtalt det kontroversielle forslaget fra Tyrkisk Kultur- og Aktivitetsforening.

Mange har reagert på forslaget om å døpe om vei og gater i Drammen til mer flerkulturelt klingende navn.

Som en reaksjon på forslaget om mer flerkulturelle vei- og gatenavn i Drammen, er det opprettet en Facebook-side som heter «Nei til tyrkiske gatenavn i Drammen». En gruppe som i skrivende stund har 68 «likes».

Bilder som ble delt fra stuntet natt til tirsdag viser at plakater med navn som «Voldtektsveien», «Barbarbakken», «Predatorsmuget» og «Parasittplassen» ble hengt opp flere steder i den lille byen.

«Parasittplassen» er blant forslagene til nye flerkulturelle gate- og stedsnavn i Drammen. FOTO: Privat.
«Barbarbakken» ble hengt opp utenfor Drammen sentrum moske, som er et tidligere bedehus. FOTO: Privat.
«Predatorsmuget» høres ikke ut som et koselig gatesmug. Her er bakdøren til rådhuset. FOTO: Privat.
«Voldtektsveien» ble hengt opp utenfor Tyrkisk herreklubb i Drammen. FOTO: Privat.

Kommunen vil kontakte politiet

Pressesjef Gard Nybro-Nielsen i Drammen kommune opplyser til Akroma.no at aktiviteten kan være ulovlig, og at kommunen vil kontakte politiet dersom aktiviteten fortsetter.

I en e-post til Akroma.no skriver Nybro-Nilsen følgende:

Den type atferd er regulert i politivedtektene for Drammen kommune. I kapittel 5. Vern om lokalmiljøet, § 5-1 om å hindre tilgrising står det i pkt 3:

På, ut over eller i umiddelbar nærhet av offentlig sted er det forbudt å henge opp, utplassere eller transportere omkring kunngjøringer, plakater, oppslag eller lignende uten tillatelse fra politiet.

Med offentlig sted forstås ifølge politivedtektenes § 1.1:

«Med offentlig sted forstås gate, vei, herunder fortau, sti, park, torg e.l., plass, bro, brygge, kai, strand, anlegg eller annet sted som er alminnelig beferdet eller bestemt for alminnelig ferdsel.»

Det er således hevet over tvil at dette er forbudt, uansett hvilket innhold plakatene måtte ha.

Hvis det fortsetter over tid vil vi ta kontakt med politiet.

Del innhold: