Eikrem-saken: NTNU tilbyr studenter samtale med prest

Sliter du som student psykisk på grunn av platte vitser på Facebook? Nå er det hjelp å få.

Voksne studenter tilbys nå samtale med prest for å håndtere at førsteamanuensis Øyvind Eikrem er anklaget for å skrive politisk ukorrekte vitser på Facebook.

Anklagene mot Eikrem ble i februar 2020 fremsatt av det venstreradikale nettstedet «Filter Nyheter».

Ifølge nettstedet skal Eikrem ha laget en anonym Facebook-profil, som angivelig ble brukt til å publisere vitser som mange mener er litt på kanten – og til og med rasistiske.

Nettstedet omtaler anklagene som «avsløringer», til tross for at det aldri er lagt frem verken dokumentasjon eller beviser for påstandene.

Tvilsomme anklager

Det venstreradikale nettstedet «Filter Nyheter» består av en håndfull aktivister med bakgrunn fra blant annet Sosialistisk Ungdom (SU).

De har også et tett samarbeid med lignende miljøer i både Norge og Sverige.

Nå i september har nettstedet fått hele to PFU-klager mot seg. Til tross for at de publiser relativt lite innhold.

Den første klagen ble levert til PFU på grunn av manglende omtale av en frifinnelse i en straffesak.

Nettstedets redaktør Harald Klungtveit trodde det var tilstrekkelig å omtale en frifinnelse i lagmannsretten på Twitter, i stedet for på redaksjonell spalteplass.

Etter at nettstedet ble innklaget til PFU for dette forholdet, publiserte de omsider en artikkel om frifinnelsen. Men ikke før rundt én måned etter at frifinnelsen var kjent rettskraftig, og først etter å ha blitt kjent med PFU-klagen.

Denne første klagen har gått til full behandling hos PFU-sekretariatet, og er ventet å bli behandlet en gang før jul eller utpå nyåret.

Den andre PFU-klagen mot nettstedet kom like etter den første, og er fra førsteamanuensis Øyvind Eikrem.

Eikrem fastholder i sin klage at nettstedet ikke har forholdt seg til fakta når de anklager ham for å skrive vitser med en anonym profil på Facebook, blant annet.

Også den andre klagen skal trolig behandles en gang før jul eller utpå nyåret.


Les også Akroma.no anonymt på TOR: 

akromaazzte7avtv.onion


Del innhold: