Endelig en perfekt sjakk-app som virkelig har alt

Liker du å spille sjakk så er Chess Dojo trolig den beste treningspartneren du kan ha nå. Den overgår langt på vei det aller meste på markedet.

Jeg har prøvd det aller meste av apper for å spille sjakk på digitale enheter. Slike apper er en verden med store variasjoner. Mye av det som finnes der ute nå fungerer sånn passe greit med ulike versjoner av Stockfish, mens mye er bare søppel som enten ikke virker særlig bra, eller som i verste fall har mikrotransaksjoner.

Chess Dojo er den appen som klart faktisk fungerer best, og som gjør akkurat det den skal gjøre. Den tilpasser seg også spillerferdighetene dine automatisk, uten at du trenger å koble til nett.

I tillegg er Chess Dojo kompatibel med de fleste e-brettene på markedet via ChessLink-protokollen, som lar spillerne koble til digitale brett via Bluetooth. Dette gjør appen til et kjærkomment alternativ for folk som er møkk lei av å plages med søppel-apper som Square Off.

Selv kjører jeg appen på et billig Android-nettbrett. Det fungerer veldig bra.

Chess Dojo kan lastes ned direkte som APK eller via løsninger som Google Play.

Premiumversjonen koster rundt 30 kroner. Da får du også alle funksjonene. Blant annet får du rundt 30 ulike «personligheter» å spille mot, som har ulike åpningsbøker basert på forskjellige tidsepoker. For eksempel kan du spille veldig gammeldags sjakk mot en simulering av kjente spillere som Paul Morphy, som var en stjerne på slutten av 1800-tallet.

I tillegg har du spille skikkelig 960 med alle variasjoner, noe som gjør det hele litt spennende dersom du ikke gidder å spille åpningsbøker.

Trenger du en seriøs app for å spille sjakk så er Chess Dojo definitivt en bra løsning. Dessverre er den bare tilgjengelig på Android og ikke på iOS.


Del innhold: