Erna Solberg varsler strengere koronatiltak

Julaften kom statsminister Erna Solberg med en advarsel om strengere koronatiltak etter jul. Det har fått mange til å reagere.

Ifølge den statlig kontrollerte norske TV-kanalen NRK varsler Solberg mulige nedstengninger allerede i januar.

NRK:

– Det er klart vi forbereder oss på en situasjon hvor vi etter jul kan måtte risikere å stramme litt mer til, sier statsminister Erna Solberg til NRK på julaften.

Hun er bekymret for at en tredje bølge kan ramme Norge etter jul. Smittesituasjonen i Norge for øyeblikket beskriver hun som «litt ustabil».

Julaften er 130 koronasmittede pasienter innlagt på sykehus i Norge, viser NRKs oversikt. Den siste uka har 3149 personer blitt smittet av viruset.

I Bergen, der statsministeren feirer jul, er det registrert 22 nye smittetilfeller det siste døgnet, melder NTB. Samme dag forrige uke ble det registrert åtte smittetilfeller, ifølge Bergen kommunes oversikt.

Skaper reaksjoner

I kommentarfeltet på Facebook lar ikke reaksjonene vente på seg:

Det holder nå NRK, la oss få en hviledag ?

Andre kritiserer dobbeltmoralen med at øst-europeiske arbeidere kan ta med seg smitte inn i landet, uten å bli testet og uten karantene:

Dere kan bare komme med strengere tilltak for oss hvis dere stenger grensen for østeuropeere. Jeg har ingen tro på dere da dere ikke står for det dere gjør. Nemlig lar utenlandske arbeidere komme inn i landet uten å teste seg og uten karantene og uten munnbind. SKAM DERE


Les også Akroma.no anonymt på TOR: 

akromaazzte7avtv.onion


Del innhold: