Faktisk.no slutter med faktasjekk. Satser heller på ad hominem

Drit i hva som blir sagt. Fokuserer heller på hvem som sier det.

Dette er kjernen i ad hominem. Eller personangrep, som det heter på norsk.

Innen logikken er personangrep ansett for å være en alvorlig tankefeil. En av de aller mest graverende logiske bristene som finnes.

Men for publikasjonen Faktisk.no har det likevel blitt en lukrativ businessmodell.

Patetisk

Mandag går nettpublikasjonen Faktisk.no til frontalangrep på en Facebook-gruppe for norske klimaskeptikere.

I stedet for å imøtegå gruppens argumenter og synspunkter på en saklig og rasjonell måte, velger Faktisk.no å fokusere på personene som administrerer gruppa.

Det er såkalt ad hominem.

Faktisk.no skriver:

Grunnleggeren av den raskt voksende Facebook-gruppen har sammenlignet AUF med Hitlerjugend og kalt muslimer «vår tids nazister». En av administratorene har hetset statsministeren på Twitter, og har klare koblinger til den sterkt islamfiendtlige organisasjonen «Stopp islamiseringen av Norge».

Dette er åpenbart uttalelser som «journalistene» Morten Langfeldt Dahlback og Silje S. Skiphamn er uenige med på et subjektivt nivå. Kanskje lar de seg også affisere av uttalelsene, og føler seg personlig krenket. På grunn av sin egen private bakgrunn.

Men uttalelsene som siteres om islam, AUF og statsministerens kroppsvekt har ingenting med klima eller klimaskepsis å gjøre.Uttalelsene har ikke den aller minste relevans for den omtalte Facebook-gruppen med klimaskeptikere.

At Faktisk.no legger seg på et slikt nivå, og kaller det «faktasjekk» er rett ut patetisk.

Hvorfor kan de ikke bare holde seg til sak og fakta, i stedet for å fokusere på person?

Svaret på det er at de er aktivister. De driver ikke faktasjekk.

«Feil meninger»

Én av personene som blir hengt ut av Faktisk.no er Ole Kristian Sivertsen.

I artikkelen prøver Faktisk.no hardt å karaktermyrde ham. Basert på synsing og løse påstander som skribentene til Faktisk.no selv fremsetter.

De skriver videre:

Ole Kristian Sivertsen står også oppført som administrator på «Folkeopprøret mot klimahysteriet». Han sto på 6. plass på valglisten til Demokratene ved fylkestingsvalget i Innlandet i 2019, men skrev i et leserinnlegg i august 2019 at han representerte Partiet De Kristne. 

I likhet med Amundsen har også Sivertsen vært aktiv i flere innvandrings- og muslimfiendtlige grupper på Facebook de siste årene.

Legg merke til ord som «fiendtlig». Sivertsen er visst en fiende, ifølge Faktisk.no.

Videre har visst Sivertsen kritisert statsministeren på Twitter. Og det er «hets». Uansett om eventuelle uttalelser fra Sivertsen medfører riktighet eller ikke.

Skribentene til Faktisk.no vektlegger heller at personene i sakskomplekset som de omtaler har andre meninger enn dem selv.

Dette er hva den store satsingen med Faktisk.no har kulminert i. Dette er sluttproduktet. Hva alle millionene av kroner som ble spyttet inn i prosjektet har gitt av resultater.

Det er bare å gratulere herskapet.


Les også Akroma.no anonymt på TOR: 

akromaazzte7avtv.onion


Del innhold: