Film: Rampage 2 – Capital Punishment

En av de beste komediefilmene i moderne tid må være Rampage 2 – Capital Punishment av regissør Uwe Boll. I filmen møter vi protagonisten Bill Williamson som tar seg inn i redaksjonen til et større mediehus og hensynsløst massakrerer alle de blasse og evneveike figurene som jobber der.

Rampage-filmene er en triologi som har høstet mye ros. Både for selve filmatiseringen, samt for manus og regi. Protagonisten Bill Williamson spilles av skuespilleren Brendan Fletcher. Som er perfekt for rollen. Filmen Rampage 2 – Capital Punishment ble utgitt i 2014.

Protagonisten Bill Williamson er en reflektert og selvbevisst ung mann, som har fått nok av det råtne systemet i samfunnet han lever i. En dag bestemmer han seg for å bli terrorist. Han lager seg en skuddsikker SWAT-dress og skaffer seg masse skytevåpen og eksplosiver. I den første Rampage-filmen massakrerer han hjembyen sin, en liten amerikansk småby; og da særlig folk som han mener har behandlet ham dårlig gjennom tiden. Men den første filmen er bare opptakten til det som kommer videre i Rampage-triologien.

I filmen Rampage 2 – Capital Punishment går Bill Willamson til angrep på et større amerikansk mediehus. Figurene som jobber der fremstilles som blasse, overfladiske, løgnaktige og grunnleggende uærlige. Williamson tar seg inn i redaksjonen med to halvautomatiske rifler og plaffer ned store deler av de ansatte, før han barrikaderer seg i kjelleren sammen med en gruppe overlevende. Nede i kjelleren torturerer han gislene psykisk. Blant annet er filmen kjent for en yoga-scene hvor Williamson tar livet av en yoga-interessert kvinnelig ansatt foran kollegene, etter å ha tvunget henne til å vise frem litt yoga. Scenen er på mange måter vanvittig morsom. Selv om den er brutal og litt ekkel.

Men det er likevel budskapet til protagonisten Bill Williamson som er det beste med Rampage-triologien. Williamsons monologer på video er både gripende og engasjerende. Samfunnets problemer og utfordringer blir tatt på kornet.

Selv for den som vanligvis ikke liker typiske actionfilmer og voldsfilmer, så er Rampage-triologien verdt å se. Bare på grunn av det dypere budskapet som filmene formidler.

Del innhold: