Folk er lei krigen i Ukraina. Nå trengs en ny smittebølge og mer vaksine

Kanskje blir det endelig mer booster-vaksine også. Det er lov å håpe.

NATO har mislyktes med maktshowet sitt i Ukraina. Slik også USA og NATO mislyktes i Afghanistan. Ukraina har tapt tre fjerdedeler av hæren sin, og Zelensky-regimet prøver nå å bygge opp en ny hær med å hente inn tilfeldige folk fra gata. Planen nå er etter sigende å gjenerobre Krim. Men med hvilken hær?

Oppmerksomheten må dermed over på noe annet.

Før den kommende finanskrisen i Europa blir offisielt kunngjort, og dermed markerer NATOs fullstendige nederlag, trengs det et interludium,et mellomspill. Noe som får folk til å glemme krigen.

Hva er vel bedre egnet til dette enn litt mer pandemi?

NTB:

FHI: Norge trolig på vei inn i en ny smittebølge

Koronasmitten har økt i Europa, og nå øker den også i Norge. Ifølge Folkehelseinstituttet kan en ny smittebølge med omikron være i horisonten.

I land som Portugal har smitten angivelig nådd svært høye nivåer.

NRK:

Portugal opplever 36 ganger mer koronasmitte enn Norge. Helsedirektoratet anslår at de nye variantene vil merkes i Norge innen tre måneder.

De nyeste undervariantene av korona vil bli spredt i store deler av Europa, varsler Det europeiske smittevernbyrået i EU (ECDC) mandag.

I Portugal er det undervariantene av omikron BA. 4 og BA. 5 som dominerer, ifølge Reuters.

– Det er nok et tegn på at de kommer til å utkonkurrere BA. 2 i løpet av veldig få måneder i Europa, sier assisterende direktør i Helsedirektoratet Espen Nakstad.

– Den kan overta som variant i Norge i løpet av tre måneder, anslår Nakstad.

Den siste måneden har det blitt registrert 2586 smittetilfeller i Portugal per én million innbyggere. Tilsvarende tall for nabolandet Spania er 309, mens det for Norge er 72 per én million innbyggere.

Disse tallene inkluderer ikke uregistrerte selvtester.

Den høye smitten i Portugal kommer til tross for at landet har et verdens høyeste vaksinasjonstall, ifølge Our World in Data.

Legg gjerne merke til at dette angivelig sprer seg, til tross for at Portugal har et av verdens høyeste vaksinasjonstall. Så effektivt er det å ta tre til fire sprøyter med koronavaksine.

Les også: Hurra: Shitlibs får mer booster-vaksine

Selv holdt jeg på å knekke sammen av latter tirsdag, da jeg så vaksineskadene til Justin Bieber. En 28 år gammel wigger som innførte vaksinekrav til publikum på de dårlige konsertene sine.

Forhåpentlig blir det mye mer vaksine fremover.

I Trondheim går smittevernoverlegene ut med en klar oppfordring til trondhjemmerne.

Nidaros:

Smittevernoverlege Eli Sagvik i Trondheim kommune utelukker ikke at andre varianter av omikron kan overta for BA. 2 som dominerer i Norge i dag.

– Det kan føre til en økning i antall smittede, også med tanke på at folk reiser mer på sommeren, sier hun.

(…)

Smittevernoverlegen minner om at det er viktig å vaksinere seg slik at man sikrer en høy vaksinasjonsdekning.

– Det beskytter mot alvorlig koronasykdom, sier hun.

Sagvik understreker samtidig at det er viktig at uvaksinerte starter sin vaksinasjon, og at personer over 45 år samt personer 18 år og eldre som tilhører risikogrupper tar oppfriskingsdoser som anbefalt.

Bare se på denne videoen:

Etter å ha tatt booster’n får du lov til å dra hjem og høre på musikken til Justin Bieber. Da kan du tenke på at menn kan være mødre, og at lesbiske kvinner kan ha penis.

Det er vitenskap. Akkurat som de effektive vaksinene.


Del innhold: