Gab.com utvider med kryptert chat og nytt design

En av de få virkelig frie sosiale mediene, Gab.com, har utvidet med kryptert chat og krypterte chatterom. De har også forbedret designen på nettsiden.

Det sosiale mediet Gab.com har høstet mye kritikk fra MSM siden de ble lansert i 2016, og åpnet for offentlig registrering i 2017.

Kritikken har kommet fordi plattformen er laget for ytringsfrihet og meningsfrihet.

Noe som innebærer at personer og grupper med «feil» meninger fritt kan publisere omtrent hva de vil. I motsetning til tilsvarende tjenester som Facebook og Twitter, som er fulle av rapportering og sensur.

Gab.com har opplevd å bli stengt ned av hosting-selskaper og andre større aktører, nettopp på grunn av det politisk ukorrekte innholdet som de tillater.

Noe som førte til at Gab.com endret den teknologiske arkitekturen bak tjenestene sine, og tjenesten ble såkalt føderert med å adoptere teknologien bak det sosiale medier Mastodon. Dette betyr at Gab.com ikke kan fjernes fra nettet, og de er ikke like avhengige av tilbydere som kan gi etter for press fra sosiale rettferdighetskrigere.

Kryptering

Nå i mai har Gab.com utvidet funksjonaliteten sin med kryptering av chatter og chatterom. Dette betyr at folk som bruker tjenesten kan ha samtaler og grupper i fred for nysgjerrige myndigheter.

Et kjærkomment tillegg for mange.

Kryptering gjør at ingen utenforstående kan bruke eller tolke dataene som brukerne utveksler. Det er kun brukerne selv som har passordene til krypteringen.

Med økt sikkerhet for brukerne øker også anvendeligheten til Gab.com. Endelig kan folk dele hemmeligheter om kjæresteri og smugrøyking av sigaretter, helt uten at NSA og Google kan finne det ut.

Og det kan ikke bli noe annet enn kjempebra.


Les også Akroma.no anonymt på TOR: 

akromaazzte7avtv.onion


Del innhold: