Glenn Greenwald slakter løgnpressen etter Rittenhouse-saken

Avslørt igjen, men de bryr seg lite. Løgnpressen turer videre akkurat som før.

Den profilerte amerikanske journalisten Glenn Greenwald avslører i helga hvordan den vestlige løgnpressen bevisst har spredd påstander om at Kyle Rittenhouse angivelig skjøt og drepte to svarte menn i Kenosha.

Dette er noe løgnpressen gjør for å hisse opp svarte amerikanere til å ta del i nye opptøyer.

Til og med den norske løgnpressen har prøvd seg på de samme løgnene. Aftenposten prøvde seg denne uka.

Falske nyheter er ekstra farlige når de kommer fra «sjefredaktørstyrte» medier som Aftenposten.

Greenwald er på ingen måte alene om å fremme denne betimelige kritikken. Flere andre medieprofiler, som Seth Dillon i The Babylon Bee, reagerer på det samme.

Også andre usannheter om Rittenhouse-saken har blitt forsøkt spredt av løgnpressen. Blant annet at Rittenhouse krysset delstatsgrensa «ulovlig».

Ingenting blir gjort

Fredag lot Greenwald seg intervjue av amerikanske Fox News hvor han virkelig kjølhalte vestlige medier for disse usannhetene.

Likevel er det til ingen nytte. Løgnpressen kommer aldri til å beklage noe som helst. De lyver med viten og vilje, med fullt overlegg.

I Norge har enkelte aktivister i mediene vært veldig frempå med å spre uriktige påstander om Rittenhouse-saken. Blant annet spres det påstander om at Rittenhouse skal ha kjørt til en annen delstat kun for å «delta i opptøyer», skyte og drepe to personer. Disse påstandene ble tilbakevist under rettssaken.

At disse feilaktige påstandene nå er tilbakevist, både av retten og av seriøse medieaktører, bryr de seg lite eller ingenting om. Alt som betyr noe for dem er å lulle seg selv og hverandre videre inn i en forestillingsverden.


Del innhold: