Greta Thunberg har en helt vanvittig integritet

Man kan være enig eller uenig i budskapet som den svenske klimaaktivisten Greta Thunberg står for. Men det er umulig å ikke beundre den integriteten som tenåringesjenta fremviser.

Viljen til å bøye av fra sine prinsipper er tilnærmet lik null. Statsledere, politikere og andre må dermed bare finne seg i å bli irettesatt av henne.

 

Personlig integritet er et uttrykk for hvor prinsippfast man er, hvor mye man står på sine meninger, og om man handler etter sin overbevisning. Det brukes gjerne som et antonym til hykleri og skinnhellighet.

Wikipedia

Er det noe verden ikke mangler, så er det hykleri og skinnhellighet.

Vi kan se dette med såkalte egeohumanister. Som snur seg etter vinden. Som hopper på de siste trendene. Bare for å bli fremhevet. Samme hva det måtte være. Miljø, klima, vaksiner, antirasisme, livssyn. Hva som helst. Bare det gir likes, og de kan tjene penger på halvhjertede foredrag og bøker.

Disse menneskene mangler all integritet. De vet trolig ikke hva begrepet betyr. Forståelsen for konseptet er helt på null.

Aktører uten integritet, som disse, dytter antatt svake grupper foran seg, som et vikarierende argument. Bare for å tjene penger. Homofile, muslimer, kristne, hvite, svarte, gule, jøder, tatere, krøplinger og gamle. Hva som helst. Hvem som helst.

Bare det kan bety penger for dem selv.

Engasjementets prislapp

Mennesker som virkelig brenner for noe er et overraskende og positivt avbrekk fra disse hyklerne. Thunberg er en slik. En som fremstår urokkelig i et oppriktig engasjement.

Det gir meg en slags faderlig beundring. Hvor jeg tenker «go, kiddo». Uansett om jeg er enig med budskapet som fremmes eller ikke. Det er så uendelig mye bedre med genuint engasjement, enn det evinnelige pengemotiverte engasjementet som fremmes og idealiseres.

Og selv om mange trolig ser gjennom de mange forsøkene på å tjene penger på falskt engasjement, så er det også mange som ikke gjør det. Noe som er synd. Men nettopp derfor er det også viktig å bevisstgjøre rundt hva som er falskt engasjement, og hva som er ekte engasjement. Ofte er det nok å følge pengestrømmen, se på prislappen.

Ekte engasjement, og den integriteten som følger med, har derimot ingen prislapp.


Les også Akroma.no anonymt på TOR: 

akromaazzte7avtv.onion


Del innhold: