Gugel og JuTube har iverksatt vanvittig sensur-bonanza

[give_form id=»11241″]

Ifølge avisen New York Times har Google-eide YouTube avslørt at de nå vil slette innhold som er politisk ukorrekt. Sensur-razziaen har rammet både artister, musikere, journalister og samfunnsdebattanter.

I artikkelen i New York Times kommer det frem at dette er noe Google-eide YouTube har planlagt en tid.

Blant de YouTube-kanalene som har blitt slettet i den pågående sensur-orgien, er norske Varg Vikernes sin kanal Thulean Perspective. En kanal som hadde flere hundre tusen følgere, og mange millioner visninger.

På kanalen snakket Vikernes om permakultur, rollespill og paganisme. Blant annet har Vikernes snakket åpent om de problemene som herjer Europa og den vestlige verden. Noe som ikke er politisk korrekt, og som førte til at kanalen nå er slettet.

Vikernes har nå gått over til YouTube-konkurrenten BitChute. En videoplattform som er opprettet for å ivareta ytringsfrihet.

Du kan finne Thulean Perspective her.

Sensur-orgie

Andre kanaler som har blitt slettet av YouTube, er kanalene YouKipper
og The Great Order.

Videre har videoer til den amerikanske komikeren Gavin McInnes blitt slettet. I tillegg til videoer fra Milo Yiannopoulos. Også videoer fra kanaler som Red Ice TV og Black Pigeon Speaks har blitt slettet.

Andre har ikke fått kanalene eller videoene sine slettet, men blitt såkalt demonetized. Noe som betyr at innholdsprodusentene ikke lenger kan tjene reklamepenger på videoene som de lager, og legger ut på YouTube. Blant disse finner vi Sinatra Says, som har kritisert feminisme.

Det samme skjedde med kommentatoren James Allsup, og hans YouTube-kanal. Samt også den østerrikske raringen Martin Sellner og kommentatoren Steven Crowder.

Også dokumentaristen Ford Fischer har blitt såkalt demonetized. Noe som trolig har skjedd på grunn av videoene hvor han viser frem at Antifa er voldelige bråkmakere. Videoene ble brukt i en dokumentar på PBS, men siden det kritiserer de politisk korrekte så er det verboten.

YouTube har med andre ord gått inn i en vanvittig sensur-modus. Hvor de fjerner innhold som er ansett for å være politisk ukorrekt. Ikke helt ulikt hvordan Kina sensurerer Internett for kinesiske borgere.

Del innhold: