Hatet mot kryptovaluta vitner om farlige holdninger

Kryptovaluta er det nye hatobjektet til den nye autoritære venstresiden og deres propagandafabrikker. Motivasjonen bak hatet er trolig en frykt for personlig frihet.

Tenk om staten plutselig en dag vil ta beslag i alt du eier. Dette kan skje i forbindelse med rettssaker, hvor politiet og domstolene begjærer heftelser, eller det kan skje fordi staten bare ønsker å plyndre deg i forbindelse med krig.

Oppbevarer du penger på en bankkonto er det en smal sak å sperre disse midlene fra deg. Har du gjenstander, eiendom eller fysisk gull kan dette også enkelt tas beslag i.

Den eneste praktiske metoden for å stikke vekk verdier, slik at myndigheter ikke kan få tak i det, er kryptovaluta.

Bitcoin er ikke det beste valget her, fordi det er helt åpent og gjennomsiktig. Heldigvis finnes det løsninger som Monero, som er spesielt designet for sikkerhet og anonymitet.

Alt du egentlig trenger er å huske en ordfrase som består av tilfeldige engelske ord i en gitt rekkefølge, så har du tilgang til kryptovalutaen din fra hvor som helst i verden.

Det fine med løsninger som Monero er at det fullstendig fratar myndighetene og domstolene enhver mulighet til å utøve noen form for makt over verdiene. Det finnes ingen mulighet for at de kan spore verdiene, vite hvor mye det er eller få tak i det.

Kort forklart er løsninger som Monero mer moderne, sikre og pålitelige alternativer til den rollen som utenlandske banker tidligere fylte for folk som ville unngå myndighetenes grådige fingre.

Det gir individet en mulighet til større økonomisk frihet og sikkerhet.

Ikke bare kriminelle

Vanlige argumenter mot kryptovaluta som Monero kan være at det hjelper kriminelle, og kanskje at det er umoralsk og lite sosialt.

Tross alt fratar det myndighetene myndighet.

Trolig er dette grunnen til at det er så sterk motstand mot kryptovaluta fra den nye venstresiden, hvor drømmen om et totalitært samfunn som Sovjetunionen og DDR fortsatt er helt sentralt. Idealet deres er en allmektig stat, hvor alle innbyggerne bor i grå betongblokker og er antirasister og feminister, og tror at menn kan bli til kvinner.

I en slik samfunnsmodell, eller ideologisk plattform, er alt som kan bidra til større individuell frihet uønsket.

Da hjelper det ikke om du prøver å stikke vekk et ransutbytte, eller kun vil ha bedre kontroll på sparepengene, eller kanskje vil omgå arveavgift med Monero. Det passer uansett ikke inn med den totalitære filosofien.

Derfor er det gjerne slik at vikarierende argumenter om strømbruk og lignende blir brukt, for å maskere ønskene om å begrense individuell frihet.


Del innhold: