Hva vet vi om økse-angrepet i Vetlanda?

Etter et brutalt økseangrep er svenske Aftonbladet bekymret for at hendelsen kan «utnyttes» politisk. Blant annet frykter de økt oppslutning for Sverigedemokraterna (SD).

Onsdag ble syv personer i den svenske byen Vetlanda angrepet med øks av Tamim Sultani (22) fra Afghanistan. De som ble angrepet er alle menn født mellom 1945 og 1985.

Les også: Sverige: Mulig terrorangrep i Vetlanda

Sultani hadde kommet til Sverige som antatt mindreårig flyktningbarn, og fikk opphold fordi han angivelig gikk på videregående skole.

Ifølge svensk politi skal det ikke være noen kobling mellom angriperen og personene som ble angrepet.

Vel, det brutale angrepet gir unektelig noen assosiasjoner.

Etter hendelsen har svenske Aftonbladet gått ut med bekymringer på lederplass om at økseangrepet kan gi Sverigedemokraterna økt oppslutning. Selve angrepet og eventuelle motiver og årsaker bak vies derimot lite oppmerksomhet.

Aftonbladet (arkiv):

Attacken kan komma att utnyttjas politiskt

(…)

Redan under gårdagen började ryktesspridningen och debattörer ropade på att polis och medier borde publicera fler detaljer kring gärningsman och offer.

Erfarenheterna av liknande händelser är att vissa nu kommer att försöka utnyttja läget till att ta politiska poäng. Sverigedemokraterna var snabbt ute och anklagade regeringen: Hur många terrorister lever i det dolda bland oss?

Knappt ett dygn senare var terrormotivet avskrivet. När Centerledaren Annie Lööf uttryckte sitt beklagande till de drabbade i Vetlanda på Twitter blev hon dränkt i kommentarer av typen: ”det är du och ditt parti som är skyldiga”, ”sluta importera terrorister”.

Tragedin på småländska höglandet berör oss alla och väcker starka känslor, då är det särskilt viktigt att hålla huvudet kallt och hjärtat varmt. Medan polisen och Säpo sköter sitt viktiga arbete, sörjer vi andra med offren, deras anhöriga och hela Vetlanda.

Lederartikkelen er skrevet av Jonna Sima, som er datteren til den svenske SAP-politikeren og journalisten Jonas Sima.

Økseangrep og den stadig økende volden i Sverige er altså ingen grunn til bekymring. Derimot er det angivelig bekymringsverdig at kritikerne av denne utviklingen kan få rett.

Ting er med andre ord som normalt i Sverige.

Sjung hopp faderallan lej.

Et tapt land

Landet som en gang var kjent som Sverige er i dag herjet av vold, bombeangrep, drap, terrorisme og fremmedkulturelle stammekriger i byene.

Årsaken til dette er en hensynsløs masseinnvandring fra den tredje verden, fortrinnsvis fra MENA-land.

Siden 1975 har Sverige i økende grad vært offer for en politikk som handler om å skape «multikultur», noe som har rammet den opprinnelige svenske befolkningen svært hardt. Pådriverne for denne politikken har hele tiden vært internasjonale pressgrupper og politiske lobbygrupper, noe som kommer frem i flere studier.

Les også: Hvordan ble Sverige multikulturelt, og hvilke mekanismer lå bak?

I løpet av det siste tiåret har ting hardnet ytterligere til i det tidligere nordiske landet. Regimet har strammet kraftig inn på sensuren, innbyggere som kritiserer utviklingen blir fengslet og bøtelagt. I tillegg blir kritikerne gjerne utsatt for vold av venstreekstreme nettverk.

Samtidig prøver et omfattende propagandamaskineri å fremme regimets ideologi, mens det brutalt angriper enhver som prøver å kritisere utviklingen.

Sverige er et tapt land. Et lost case. Det er åpenbart ingenting som kan gjøres, verken demokratisk eller på andre måter, for å rette opp problemene der borte.


Les også Akroma.no anonymt på TOR: 

akromaazzte7avtv.onion


Del innhold: