Hvorfor jeg ikke tar vaksinen

Hvis man har fulgt med i mediene de siste dagene og ukene så er politikerne og mediene samstemte om en ting: at de vaksinefrie må ta vaksinen. Ifølge offisielle tall er 92 prosent av befolkningen vaksinert. Likevel har vi en ny nedstengning. Så hvorfor dette massive presset mot oss som er vaksinefri? Er det for å forberede befolkningen på autoritære tiltak som vaksinetvang, slik som vi har sett i Østerrike?

Det er generelt få vaksinefrie som får slippe til i mediene og får forklare hvorfor vi ønsker å forbli vaksinefri. Jeg ønsker derfor å fortelle hvorfor jeg er vaksinefri og hvorfor jeg aldri vil ta vaksinen.

Først litt om meg selv. Jeg er høyt utdannet, jeg har to bachelorgrader og en mastergrad. Jeg jobber innenfor IT. Jeg snakker fem språk og nei jeg teller ikke svensk, dansk og nynorsk med i den kategorien. Jeg har også en ypperlig helse. Jeg trener hver eneste dag. Jeg begynner dagen med å løpe om morgen. Når jeg er på hjemmekontor trener jeg vekter i lunsjen og to dager i uken trener jeg kampsport på kvelden. Jeg trener med andre ord som oftest mellom to og tre ganger dagen. Jeg har også tjent gode penger i aksjemarkedet under koronaen. Jeg er med andre ord en ressurssterk person. Du tror nok sikkert at jeg overdriver. Men det gjør jeg ikke, heller tvert imot. Hvorfor forteller jeg deg alt dette? Fordi jeg vil du skal vite hvem jeg er. Er jeg representativ for alle vaksinefri? Neppe.

Så tilbake til koronaen. Det første jeg vil at du skal vite er at jeg er meget stolt over å være vaksinefri. Etter nesten to år med massivt sosialt press fra media, offentligheten og kolleger så har jeg stått imot. En annen ting jeg er stolt av er at jeg heller ikke bruker maske. Ja, jeg er en av de som du ser på butikken uten maske. Og hva du mener om det kunne jeg ikke brydd meg mindre om. Jeg er stolt av at jeg ikke bruker maske. Tro meg det har ikke bare vært enkelt. Jeg har vært mye i Polen disse årene og der har det ikke vært få som har villet banke meg for å ikke å bruke maske. Men likefult har jeg stått imot.

Så hvorfor vil jeg ikke ta vaksinen? Fordi jeg kort og godt frykter bivirkningene av vaksinen mer enn koronaen. Jeg kjenner mange som har tatt vaksinen og som har fått bivirkninger. De har blant annet fått hjerteproblemer. Det anser jeg som et større problem for meg enn å få koronaen. Får jeg koronaen selv som vaksinefri så har i gjennomsnitt en 99,99 prosent sjanse for å overleve. Det er hvis jeg tar hele befolkningen som statistikkgrunnlag. Dersom vi ser på min aldersgruppe og min helse så øker mine overlevelses sjanser ytterligere. Som vaksinefri har jeg altså en sjanse 99,99 prosent for å overleve koronaen. Samtidig har en 0 prosents sjanse for å oppleve bivirkninger. Det kaller jeg god risk benefit.

Å utvikle en vaksine som er trygg tar lang tid. Ofte 10 til 12 år. I dette tilfelle tok det mindre enn 10 måneder. Vi har ingen studier på hva langtids effektene er. Å hasteutvikle en vaksine er en dårlig ide. Det så vi med svineinfluensavaksinen. Men vi måtte gjøre noe for å stoppe koronaen, folk dør som fluer. Det stemmer simpelthen ikke, i skrivende stund har 1 141 dødd av korona. En vanlig influensasesong i Norge dreper mellom 900 og 1600 personer. Enkelte år dreper den langt flere. Og forresten hva skjedde med influensaen? Dere sier at den forsvant fordi vi hadde tiltak. Så logikken er at influensaen forsvant fordi vi hadde tiltak mens koronaen gjorde det ikke? Og hva er det som dreper mest? Ifølge faktisk.no så døde 10 809 av kreft i 2020. Mot 411 av Covid. Der dør altså 10 800 mennesker av kreft uten at det står noen oversikt over hvor mange som er død av kreft det siste døgnet på nettavisene? Hvorfor gjør det ikke det? Kreft rammer alle. Og nå med koronaen så kutter sykehusene i tilbudet til kreftpasienter. Enda det er langt flere som dør.

Statistikk

Du vil kanskje innvende med at bivirkninger er ytterst sjelden men det har du ikke noe grunnlag for å si. For som du kanskje husker fra når du tok vaksinen så ble du aldri fulgt opp og spurt om du fikk noen bivirkninger. Hvis du fikk det måtte du rapportere det selv. Jeg vet om folk som fikk mindre og mer alvorlige bivirkninger. De måtte rapportere det inn selv og jeg vet at de fleste ikke gjorde det. Selv de som fikk alvorlige problemer.

Se bare på Sverige vil noen innvende. Og ja hva med Sverige? Vel ser vi på Sverige så døde det nesten ingen i lavere aldersgrupper der heller. Selv uten tiltak. Hvorfor skal unge og friske mennesker ta en eksperimentell vaksine og slutte å leve livet fordi enkelte små grupper kan bli smittet og dø? Fordi du skal ha solidaritet med dem! Vel de skal også respektere at vi som er friske ikke skal gi opp livene våre fordi de kan bli smittet. Hvor egoistisk er det mulig å være når de krever at resten av verden må slutte å leve som normalt fordi de selv kan bli syke?

Tilbake til Sverige som har en befolkning på cirka 10,35 millioner. De stengte ikke ned i 2020 slik andre land gjorde. Det er grunnen for at flere døde der enn hos oss sier du. Men la oss se på Belgia. De stengte ned enda hardere enn Norge gjorde. Belgia har en befolkning på 11,56 millioner og er derfor mer sammenlignbart med Sverige. I skrivende stund har Sverige 15 226 dødsfall. Belgia har 27 729. I Belgia er 75 prosent vaksinert med to doser og 25 prosent er vaksinert for tredje gang. I Sverige er 70 prosent dobbelt vaksinert og ingen har fått tredje dose. Ja men i Belgia bor folk tettere. Det er riktig at Belgia er et lite land med stor befolkning, men de bor ikke oppå hverandre der. De klarer å holde meteren der nede og.

Og hvor farlig er egentlig koronaviruset? I vinter mens Norge var nedstengt. Barn fikk ikke ha sosiale arrangementer og ingen andre heller. Så hadde daværende statsminister Erna Solberg sushi party. Mens vanlig nordmenn ble straffet for å samle seg eller led fordi de overholdt reglene. Så valgte Erna å feire 60 årsdag. Kong Harald som selv er i risikogruppen fikk spesialtillatelse til å omgå det. Mens for noen uker siden, mindre 48 timer før nye regler ble innført i Oslo, holdt regjeringen fest med over hundre deltakere. Det er ikke bare i Norge, vi har vel alle hørt om julefesten til Boris Johnson i Storbritannia eller den finske statsministeren Sanna Marin som dro på nattklubb mens hun var nærkontakt og skulle vært i karantene. En lov for dem, en lov for oss. Det virker ikke som våre egne politikere og ledere selv synes de reglene de setter oss til å følge er noe å bry seg med. Og hvor farlig er det da?

Mer vaksine

Men vil du ikke ta den for å redde helsevesenet? At helsevesenet nå sliter med kapasiteten er noe jeg sliter med å tro. Men dersom det stemmer så er ikke det min feil. Det er politikerne som i mange tiår har bygget ned kapasiteten. Den har de nå muligheten til å øke. I stedet for ønsker mange politikere å gjøre vaksinen obligatorisk for helsearbeidere. De i helsevesenet som bruker sin frie rett til å bestemme over egen kropp skal altså sparkes. Og kapasiteten vil lide ytterligere. Jeg arbeider og betaler min skatt. Da forventer jeg at politikerne evner å skalere kapasiteten i helsevesenet. Men hvis ikke du tar vaksinen risikerer du å smitte folk som har tatt vaksinen. De som tok vaksinen for å få slutt på koronaen. Til dette vil jeg svare at dersom du som har tatt vaksinen fremdeles kan bli smittet og dø av koronaen ja da fungerer ikke vaksinen. Der sa jeg det. Elefanten i rommet. Keiserens nye klær. Skjelettet er ute av skapet. En vaksine skal nemlig skape immunitet hos individet dersom den ikke gjør det så virker den ikke. Når vaksinen kom ble vi lovet at to doser ville være mer enn nok.

De fleste fikk vaksinen i løpet av våren og sommeren i år og vaksinen klarte ikke å beskytte deg igjennom vinteren engang. Nå skal alle bli tilbudt en tredje dose fordi de første to ikke virker.

Se på Gibraltar. Der er hundre prosent av befolkningen vaksinert med minimum to doser og 40 prosent er vaksinert med tredje dose allerede. På Gibraltar stengte de ned for julen allerede før Norge gjorde det. Vaksinen virker ikke. Jo før du forstår det desto bedre er det.

De fleste som er på sykehus nå er vaksinefrie. Du bør ta vaksinen for å unngå alvorlig sykdom. Om det stemmer at de fleste som er innlagt nå er vaksinefri har jeg mine tvil om. Men som akuttsjefen Øyvind Skraastad sa i VG «Vi ser nesten ingen intensivpasienter som før de ble covid-syke var friske og vaksinerte.» Med andre ord, de vaksinefri som ligger på sykehus har underliggende sykdommer. Det har ikke jeg. Så hvorfor skal jeg ta vaksinen da? Og om jeg så blir alvorlig syk, hva så? Det er min kropp, min helse og mitt eget ansvar. Jeg må ta konsekvensene av de valgene jeg tar. Enkelte vil gjerne innvende at jeg da ikke fortjener offentlig helsehjelp uten vaksinen. Til det kan jeg bare svare at det er mange som bryter ned sin egen helse med valgene de gjør. Folk som røyker, snuser, drikker for mye, ruser seg eller folk som spiser for mye og blir overvektige. Eller for å ta den enda lengre norske krigsveteraner fra krigen i Afghanistan valgte selv å reise ut, ingen tvang dem. Skal de også nektes helsehjelp fordi deres valg har påvirket dem negativt? Svaret er nei. Ikke bare forventer jeg at du respekterer mitt valg om å være vaksinefri. Jeg krever det.

Tror du ikke på vitenskapen? Hvis du er en av de som spør slike tåpelige spørsmål så må jeg bare fortelle deg en ting. Vitenskapen er ikke en religion. Det er en metode. En metode som er ment for å forsøke å finne fakta. Den er på ingen måte vanntett. Du kan få de resultatene du vil ha. Å spørre om jeg tror på en metode blir like tåpelig som å spørre om jeg ikke tror på 4-4-2. Det er en formasjon eller en metode om du vil. For å vinne fotballkamper. Hva som er riktig og hva som er feil innenfor vitenskapen er det opp til hver enkelt å gjøre seg opp en mening om. Myndighetene har ingenting med hvilke oppfatninger vi skal ha om «vitenskap». Og de skal i hvert fall ikke få lov til å sensurere meninger og teorier som strider mot myndighetenes syn, slik som lederen av Fritt ord Knut Olav Åmås vil. Det kalles totalitærisme. Det ble prøvd i Sovjet, se hvordan det gikk. Det lever og i beste velgående i Nord-Korea og Kina. Og blant maktsyke byråkrater, mediefolk, forretningsfolk og politikere.

Hvilken gyldig grunn har du til å ikke ta vaksinen? Hvem tror du at du er som kan bedømme hva mine grunner er? Jeg er en voksen mann og jeg bestemmer selv over min kropp. Om du tror du har rett til å bestemme over min kropp så kan jeg love deg at jeg skal gi deg kamp til døren.

Vi tok vaksinen for å komme ut av pandemien, folk som deg hindrer oss fra å bli ferdig med dette drittet. Til dere vil jeg svare at en av grunnene til at jeg ikke tok vaksinen var for at dere skulle kunne ha et valg. At dere valgte å ta en for laget er flotte attributter og noe dere bør være stolt av. Det minner om at vi er solidarisk folk som står sammen. Og sammen kan vi oppnå mye. Problemet er at vi er styrt av noen vanvittige dilettanter. Den dagen vi får ledere som ser det potensialet vi som nasjon har. Da vil Norge reise seg til uante høyder. Til høyder som bare fantasien setter stopper for.

Hva skal til for at du tar vaksinen? Til deg vil jeg si at jeg kommer aldri til å ta den. Jeg hadde ikke tatt den om det ikke fantes noen bivirkninger heller. Jeg hadde ikke tatt den om dere hadde gitt meg hånden til prinsessen, halve kongeriket og hele oljefondet til odel og eie. Jeg bestemmer over min egen kropp. Hva om det blir vaksinetvang slik som i Østerrike? Da vil jeg fortsatt nekte. Ta fra meg jobben, sett meg i fengsel, skyt meg om du må. Jeg kommer ikke til å ta den, uansett hva slags konsekvenser det vil ha for meg. Frihet er som oftest dyrkjøpt. Enkelte sier at min frihet slutter der din begynner. Men det er helt feil. Min frihet, vår frihet slutter der vi ikke evner fysisk og verbalt å forsvare den.

Det norske folk har kollektive og individuelle rettigheter. En rettighet er noe vi har fra naturen. Religiøse vil kanskje si at vi har den fra Gud. Uansett så har vi rettigheter som ingen kan ta fra oss. Det er det som skiller dem fra å bare være lover skrevet på et stykke papir. For lover kan endres men ikke rettigheter.   


Del innhold: