Innkvotert redaktør kritiserer innkvotering i NTE

Frykter trolig at lokal steinkjerbygg stikker av med alle kvoteringsplassene.

Nepotisme er en fantastisk ting.

Uten nepotisme ville alle broilerne fra SV, Rødt og Arbeiderpartiet, som får utdelt lynkarrierer og toppjobber, for det meste vært arbeidsledige.

Ikke bare sørger nepotisme for omfattende sysselsetting i kommunal forvaltning, medier og akademia, men det sørger også for bemanning i nitriste bedrifter som NTE i Trøndelag. For altså, ærlig talt, hvem vil vel frivillig jobbe med sånne ting, og det attpåtil på et sted som Steinkjer? Da må det dugnad, venner og naboer til.

Trønderdebatt-redaktør Snorre Valen er selv innkvotert i både Amedia og Kringkastingsrådet. Noe som har fått meg til å trekke på smilebåndet og le høyt flere ganger. Fyren har åpenbart gjort det til et levebrød å løftes inn, opp og frem av andre.

Les også: Broiler-alert: Sumaya Jirde Ali og Snorre Valen til K-rådet

Onsdag kritiserer Valen likevel nepotismen i NTE. Som om nepotisme plutselig er et problem når det skjer i rurale områder i Trøndelag.

Trønderdebatt:

Hvilken utrolig flaks, da, at verdens best egnede konsernsjef for Equinor – Anders Opedal – i likhet med sin forgjenger allerede befant seg i Norge, og i selskapet! Opedal danket ut alle andre kandidater i det mytiske, internasjonale, konkurranseutsatte markedet for konsernledere, og da fortjener han jo virkelig hvert øre av de 18,1 millioner kronene han tjente i 2021.

Equinor er ikke alene om å ha slik flaks i jakten på «de best kvalifiserte hodene», som Anita Ravlo Sand formulerte det. Det er jo for eksempel litt av en fjær i hatten for Steinkjer videregående skole at når NTE skulle finne det best kvalifiserte hodet godt utstyrt med konkurransedyktige lønninger, landet de på Christian Stav, som er Steinkjerruss. Og det stopper ikke der!

Konserndirektør Svein Olav Munkeby er også Steinkjerruss.

Konserndirektør Odd-Eirik Grøttheim er også Steinkjerruss.

Og kommunikasjonsdirektør Inge Bartnes er også Steinkjerruss!

Rene direktørfabrikken, jo!

Det er riktignok ikke bare i Steinkjer by du finner de best kvalifiserte hodene. For ikke bare finner du direktører fra Beitstad i NTEs ledergruppe – rekrutteringen har også funnet veien helt til Levanger.

Tidligere var også jeg kritisk til nepotisme og innkvotering.

Det var før jeg innså at all nepotismen og innkvoteringen gjør at jeg som ikke er løftet opp og frem noe sted, føler en ekstra stolthet over å være en merittbasert yrkesutøver. Halve yrkesstoltheten min bygger på nettopp det faktum at jeg ikke er kvotert inn gjennom partiboka, eller gjennom venner og kjente.

Les også: Trondheim: Ny AUF-er med toppjobb

Jeg har ærlig fortjent lønna mi, fordi jeg faktisk er dyktig og kompetent. Det er ikke noe jeg bare er gitt fordi jeg er kvinne, minoritetsperson eller har de riktige politiske meningene.

Det er en jævla bra følelse.

Likevel kan jeg til en viss grad forstå Valens ank over nepotismen i Steinkjer.

Hvor skal alle broilerne (som Valen selv) kvoteres inn dersom alle innkvoterings-plassene fylles opp med innkvotering som er basert på naboskap og private forbindelser – i stedet for politisk innkvotering?

Som et eksempel, hvor skal alle AUF-erne som kvoteres inn via partiboka gjøre av seg dersom alle innkvoterings-plassene er opptatt av folk som er innkvotert via noe annet – la oss si Den Norske Frimurerorden?

Det er et godt spørsmål.

Kanskje særlig er dette en utfordring på små steder som Steinkjer, hvor alle bøndene en dag har stått nede på samvirkelaget og blitt enige om å ansette hverandre i hjørnesteinsbedriften i bygda.

Jeg skjønner derfor at folk som er helt avhengig av nepotisme og innkvotering for å klare seg reagerer.


Del innhold: