Juledrikk: Trøndersk karsk

Julen er her, og det er en høytid for kos og hygge. Hva er vel da bedre enn å slappe av med en god karsk?

Karsk er som kjent gjerne forbundet med Trøndelag. Dette er ikke helt uten grunn.

Fra vi var konfirmerte har vi i Trøndelag tradisjonelt drukket karsk på juletrefestene og på sommerfester. På grendahusene rundt om i Trøndelag er det derfor vanlig å få kjøpt halve kaffekopper, til nettopp karsk.

Men hjemmebrent og gul Coop-kaffe er ikke det beste til å lage en skikkelig god karsk. Til tross for at dette er en utbredt oppfatning.

Skal du virkelig lage en god karsk krever det godt råstoff.

Du trenger:

  • God kaffe. Fortrinnsvis traktet på en kaffemaskin som er godkjent av Norsk Kaffeinformasjon. Moccamaster er et minimum. Men den beste karsken får du fra Nespresso® kaffekapsler .
  • God alkohol. 60 % alkohol fra Vinmonopolet er perfekt til å lage karsk. Hjemmebrent går an, men kan lage rar smak. Har du tilgang til ren druesprit så er dette helt klart det beste.

Oppskriften er enkel. Fem deler varm kaffe til én del alkohol 60 %, eller syv deler kaffe til én del hjemmebrent.

Selvfølgelig må skikkelig karsk drikkes av et RBK-krus.


Les også Akroma.no anonymt på TOR: 

akromaazzte7avtv.onion


Del innhold: