Kan kronisk humanisme behandles?

Lidelsen kjent som humanisme, eller humanetikk, brer om seg i byer som Oslo. Troen på mennesket er kanskje det aller mest tydelige symptomet.

Humanisme er å anse som en kronisk lidelse. Har man først pådratt seg elendigheten, går det som regel ikke over av seg selv.

Ved langt fremskreden humanisme er troen på mennesket så sterk, at mange pasienter kan oppleve en irrasjonell aggresjon når de hører julesanger.

Heldigvis finnes det effektiv behandling mot humanisme. Behandlingen består av jevnlige doser intellektuell vaksine, i form av bøker. Bøker som vil behandle selv den mest sykelige og overdrevne tro på mennesket.

Her er en liste:

Romanen Lord of the Flies av William Golding vil som hovedregel være førstelinjebehandling ved akutt humanisme.

Romanen Woodcutters av Thomas Bernhard er også egnet til førstelinjebehandling av akutt humanisme. Men den egner seg i tillegg som supplerende behandling sammen med annen antihumanistisk litteratur.

Filosofiromanen The Idiot av Fjodor Dostojevskij er en bok som egner seg til å behandle mild til moderat humanisme. Ved fremskreden humanisme må nok flere bøker av Dostojevskij benyttes som behandling.

Det aller meste av Charles Bukowski. Til og med intervjuene han gjorde på TV. Boken Love Is a Dog from Hell kan være en effektiv lindring mot tidlige symptomer på humanisme.

https://youtu.be/7H3mkXQlWp0

Romanen Filth av Irvine Welsh kan fint brukes som vedlikehondsbehandling av lidelsen humanisme, men er trolig ikke tilstrekkelig som førstelinjebehandling. Likevel er boken verdifull som en avsluttende innsprøytning i behandlingen mot humanisme.

Romanen The Elementary Particles av Michel Houllebecq er ikke en bok som jeg selv har lest. Behovet var ikke til stede da min behandling for kronisk humanisme ble avsluttet, da jeg endelig var å erklære som frisk. Boken skal være blant de aller sterkeste medisinene mot langt fremskreden humanisme – etter sigende nesten på nivå med Arthur Schopenhauer, som jeg heller ikke har rukket å lese selv.

Det viktigste å huske ved behandling av kronisk eller langt fremskreden humanisme, er at tilstanden ofte lar seg kurere med tilstrekkelig misantropi.

Del innhold: