ILLUSTRASJON: Public Domain (CC0).

Kunsten å servere seg selv en kopp kaffe

Livskvalitet handler mye om det å kunne leve i øyeblikket, og verdsette det man selv gjør. Helt enkle ting, som å servere seg selv en kopp kaffe, kan utgjøre en stor forskjell.

Selv er jeg blant dem som gjerne drikker kaffe uten å tenke særlig over det. Jeg har et favorittkrus, med bilde av en charizard på. Det er et stort krus med plass til mye kaffe eller te oppi.

Selvfølgelig er det godt med et stort krus svart kaffe. Misforstå meg rett. Men å drikke kaffen slik gir meg likevel følelsen av at noe mangler. At jeg kunne gjort noe mer ut av det.

Bare det å servere seg selv en kopp kaffe, slik man ellers ville servert kaffe til en fin gjest, tror jeg øker livskvaliteten. Bruke en normal kopp, med et tefat under koppen, samt legge en teskje (og kanskje noe til) på fatet ved koppen.

På den måten blir det å drikke en kopp kaffe på en måte mer sofistikert. Det blir noe mer høytidelig over det, enn å bare bøtte den oppi et digert krus.

Selv opplever jeg at det å servere meg selv en kopp kaffe gjør at jeg blir mer til stede i øyeblikket når jeg drikker kaffen. Det er som om den også smaker bedre. Selv om det bare er den samme kaffen som jeg også drikker ellers.

Ikke bare kaffedrikking kan gjøres mer høytidelig i hverdagen. Jeg tror at denne metoden med å gjøre ting litt høytidelig også kan overføres til andre ting i livet. Eksempelvis å servere seg selv et riktig fint smørbrød, eller virkelig sette seg fore å nyte et album med musikk.

Kunsten er å legge til rette for å kunne nyte øyeblikket. Legge til rette for tilstedeværelse. Med å ta seg tid til å leve ut øyeblikket og stunden fullt og helt. Noe som gjøres best med å sette av tid til å bare gjøre én enkelt ting.

Bare stresse ned i hverdagen, og fokusere på den ene tingen å gjøre.

Jeg tror slike enkle ting kan utgjøre veldig mye.

Del innhold: