Teknologi: Leatherman Wave+ er trolig så nært perfeksjon som det er mulig å komme

Gode ting tar tid å utvikle og perfeksjonere. Sånn er det også med multiverktøy.

Sommeren 1995 fikk jeg en Leatherman PST, som er det originale multiverktøyet fra amerikanske Leatherman.

Siden 1995 har dette multiverktøyet blitt brukt på tråsykler, gitarer, musikkinstrumenter, mopeder og biler. Multiverktøyet har tålt bruk og misbruk på alle tenkelige måter.

Leatherman Super Tool ble lansert i 1994. Denne fikk jeg i 1995. FOTO: Akroma.no.

I dag er dette multiverktøyet, som jeg har hatt i 25 år, blant de kjæreste tingene som jeg eier.

Nå 25 år etter har jeg investert i den nye modellen som heter Wave+. Litt fordi jeg var nysgjerrig på den nye modellen. Men også fordi jeg trenger noe som er litt kjappere å benytte i hektiske arbeidssituasjoner.

Jeg bærer til vanlig et multiverktøy med meg fem dager i uken, i jobbsammenheng som yrkessjåfør. Fra mandag til fredag. Noe jeg gjør med såkalt aktverdig grunn. Da er det praktisk å ha noe som jeg bare kan vippe frem, og reparere det som må fikses.

Nedenfor kan du se den gamle modellen og den nyeste modellen, side om side.

Nye Leatherman Wave+ er litt kortere og feitere enn den gamle modellen. FOTO: Akroma.no.

Flere funksjoner

Den nye modellen har mye av de samme funksjonene som den gamle. Forskjellen er at noen av de mest brukte verktøyene har enkel tilgang fra utsiden. Slik at jeg slipper å åpne hele verktøyet for å få tilgang til det jeg trenger.

Den nyeste modellen har enkel tilgang til de mest brukte verktøyene fra utsiden. FOTO: Akroma.no.

En annen forandring er i selve klipetanga på verktøyet. Den nye modellen har utskiftbare plater i klipetanga. Sånn at dersom jeg ødelegger dem, så kan jeg bytte dem. Noe som ikke er tilfelle på de eldre modellene.

Den nye modellen (t.v.) har utskiftare plater i klipetanga. Det har ikke den gamle modellen. FOTO: Akroma.no.

Bortsett fra disse endringene, har det nye og det gamle multiverktøyet stort sett de samme funksjonene. Bare med noen små endringer.

Nye Leatherman Wave Plus kommer med to utsiftbare bitskrutrekkere. Én med vanlige Philips-bits, og én med liten skrutrekker til briller og lignende. Disse kan byttes i mange ulike bits. FOTO: Akroma.no.

Blant annet har den nye modellen en liten saks. Som kan brukes til å stusse mustasjen litt med.

Den gamle modellen har verktøy som har tålt 25 år med bruk og misbruk. Kniv, skrutrekkere, sag og boksåpner er noen av funksjonene. FOTO: Akroma.no.

Jeg er veldig stor tilhenger av begge modellene. Men jeg mener at den nye modellen faktisk er en brukbar forbedring av den gamle.

Nå etter å ha fått testet den nye modellen en tid, er jeg sikker på at det var en god investering. Forhåpentlig har jeg også den i 25 år fremover. Kvaliteten virker upåklagelig.

Så er du på jakt etter et multiverktøy, til å bære i jobbsammenheng, eller til bruk på fritiden og i hjemmet, så er den nye modellen til Leatherman et svært godt valg. Trolig det beste.

Bare husk at det ikke er lov til å bære disse offentlig, uten at du har såkalt aktverdig grunn til å gjøre det. Noe som beskrives i straffeloven § 189, om ulovlig bevæpning på offentlig sted. Men bærer du den i forbindelse med arbeid, eller annet konkret lovlig formål, så har du lov til å bære den stort sett overalt.


Les også Akroma.no anonymt på TOR: 

akromaazzte7avtv.onion


Del innhold: