Les spørsmålene fra Adresseavisen her

Adresseavisen planlegger å publisere en voldsoppfordrende artikkel i løpet av dagene rund 17. juli. Her kan du lese spørsmålene som de sender rundt for å gi folk «tilsvar».

Hei Anneli og Ronny,

Fant ikke et telefonnummer til dere, derfor skriver jeg.

Jeg jobber for tiden med en sak til helgemagasinet Ukeadressa, som skal stå på trykk på papir 17. juli, og mulig litt før på nett. Det blir i saken referert til en undersøkelse som nylig ble kjent, som blant annet viste at en tredjedel av overlevende etter Utøya opplever hets og mottar trusler. Samtidig mener flere stemmer at samfunnet ikke har tatt et oppgjør med de høyreekstreme kreftene bak angrepet.

I denne saken er Alternativ media nevnt i forbindelse med at dere hadde en sending hvor dere hadde på dere jødestjerner, med påskriften «Ikke vaksinert», noe som dere selv også nevner, kan oppfattes som respektløst for ofrene for holocaust.

I tillegg stiller Rønning til valg for partiet Alliansen.

begynnelsen av mai i år kunne Filter Nyheter avsløre at det i partiet Alliansen befinner seg personer som omfavner jødehat, raseideologi og nazistiske manifester. Og i juni kom nyheten om at kandidaten som står på sjette plass på stortingslista, mellom Rønning på femte plass, og Slåttavik på sjuende plass, er en trusseldømt nazist.

I den forbindelse lurer jeg på om hvorfor dere velger jødestjerne som et symbol å vise hvor urettferdig det er at noen får påståtte fortrinn som vaksinert? Dere opplyser at dere vil selge de gule stjernene. Har dere gjort det?

Har Rønning en kommentar til påstandene om at partiet Alliansen har koblinger til høyreekstremisme, og hva tenker du om at det står en trusseldømt nazist på lista?

Siden bruk av jødestjerne kan oppfattes som jødehets, og Virtanen er tidligere medlem av den nazistiske organisasjonen Den nordiske motstandsbevegelsen (NMR) nevner vi i saken at hun mistet jobben som driftsleder i Trondheim kommune på grunn av denne koblingen, noe som ble sett på som en sikkerhetstrussel.  

Vi skriver at Anneli Virtanen mente selv at hennes politiske holdninger ikke var relevant for jobben hun utførte, og at hun bare hadde vært innom NMR i en kort periode.

Har Virtanen noe hun ønsker å legge til der?

Til slutt hadde det vært interessant å få en kommentar til hvilken motivasjon som ligger bak mediekanalen Alternativ media?

Og Johan Slåttavik i Akroma, som dere har hatt som gjest i sendingen, har skrevet flere saker der han ønsker å ta et oppgjør mot det bakenforliggende tankegodset han mener førte til at Anders Behring Breivik gikk til aksjon. Har dere gjort dere noen tanker om det?  

Har lagt merke til at det til tider kan være et tøft debattklima i kommentarfeltet hos dere. På hvilken måte mener dere at dere har ansvar for å skape et godt debattklima?

Håper dere vil ta dere tid til å svare. Og takknemlig om jeg kan få svar innen fredag morgen.

Med vennlig hilsen

Kjerstin Rabås, journalist i Adresseavisen

Tlf 952 12 969

kjerstin.rabaas@adresseavisen.no


Les også Akroma.no anonymt på TOR: 

akromaazzte7avtv.onion


Del innhold: