Livet på «Easy Mode»

Tenk å leve et liv uten problemer, utfordringer, forventninger eller krav til egeninnsats. Slik er faktisk livet for mange nordmenn.

En av de mest tankevekkende tweetene jeg har sett denne uken er en tweet som viser et bilde av Jan Tore Sanner, som sitter i NRK-studio og smiler servilt mot MDG-politiker Hulda Holtvedt.

Tweeten ble lagt ut av den norske videokunstneren Hannzi på mandag, og har teksten «De voksne smiler når det er ta med barna på jobb-dag i NRK».

Fordeler

For selvfølgelig smiler Høyre-politiker Jan Tore Sanner til Hulda Holtvedt.

Hulda er såkalt politisk korrekt.

Det betyr at Hulda gjentar og etteraper ideologiske snakkepunkter om ting som rasisme, klima, feminisme og den type ting. Og det er mange som Hulda.

Til gjengjeld får de som er politisk korrekte en personlig tilværelse servert på sølvfat.

Et stort system står klart til å sy puter under armene på dem. De møtes med grenseløs empati, smil og muligheter. Jobber, boliger, verv, penger og annet får de servert rett i hånden.

De slipper typisk å søke på jobber, gjennomføre prøvetid, ta ansvar for eget liv og gjennomføre noe som gir dem en faktisk kompetanse. Gjennomfører de en symbolsk utdannelse så står innkvoteringen klar til dem i andre enden. Hvis de ikke gidder å utdanne seg, så står statlig støttede NGO-er klare til å ta imot dem.

Livet er lett som politisk korrekt. Livet leves på «Easy Mode».

Og skulle de politisk korrekte mot formodning oppleve motgang i livet, står systemet klart til å hjelpe dem med hva det enn skal være.

Massemediene står klare til å male dem opp som offer. Rettssystemet står parat til å dømme i deres favør, uansett. Helsevesenet lar dem gjerne få det lille ekstra.

På mange måter så kan de minne litt om elitene som fremstilles i den gamle science-fiction-filmen They Live fra 1988. Eliter som alltid går foran andre, som får forfremmelsene – og som løftes inn, opp og frem.

Alternativet

Hadde ikke Hulda vært politisk korrekt, ville verden sett langt annerledes ut for henne.

Det hadde ikke vært noe intervju med NRK. Ingen smil fra Jan Tore Sanner. Ingen kvotering. Ingen puter sydd under armene.

Hulda hadde da måttet kvalifisere seg til jobber selv. Hun måtte oppsøkt NAV, og gjerne søkt på titalls og hundrevis av stillinger uten å få svar. Hun måtte belaget seg på ventetider, avslag, feil i saksbehandling og det å leie egen bolig.

Hadde Hulda vært tilstrekkelig politisk ukorrekt, ville Hulda trolig fått yrkesforbud av politiske årsaker. Kanskje ville hun blitt uthengt av statlig finansierte NGO-er og venstreradikale nettsider, med usanne påstander. Alt for å ramme Hulda som privatperson og individ.

Dersom Hulda måtte ha noe å gjøre med rettssystemet, ville hun ikke hatt råd eller anledning til å fremme sine egne interesser på en god måte. Domstolene ville behandlet Hulda som alle andre i underklassen. Helsevesenet ville fungert like dårlig for henne, som for alle andre vanlige mennesker.

Å leve et liv på «Easy Mode» er trolig forlokkende for mange. Alt er lagt til rette for at de skal «lykkes» og leve et godt liv.

Og Jan Tore Sanner smiler.


Les også Akroma.no anonymt på TOR: 

akromaazzte7avtv.onion


Del innhold: