Livsstil: Hvordan kle deg som en ekte kommunist

Vinteren er snart her. Akroma.no gir deg derfor noen røde motetips.

Enten du er evig student, er kvotert inn i en NGO, eller lever et liv på NAV etter endte studier i historie, filosofi og kjønnsteori, så er bekledning viktig. Klærne du bruker er et symbol til omverdenen om hvor dedikert kommunist du er.

Det å kle seg kommunistisk er derfor et viktig kulturelt uttrykk. Uansett om du er mann, kvinne, eller en av de rundt 60 kjente kjønnsuttrykkene mellom.

Men av og til kan det være forvirrende å finne frem i den ville jungelen som moteverdenen er.

Spørsmålene kan være mange.

Hvordan får du den riktige Lenin-looken? Hvordan kan du dyrke frem et troverdig skjegg som Che Guevara hadde?

Fortvil ikke. Akroma.no er her for å hjelpe deg.

Riktig epoke

Noe av det viktigste med å kle seg kommunistisk er å velge riktig tidespoke å etterape.

Kommunismens storhetstid var fra rundt 1910 til 1970, da Sovjetunionen var på sitt største, og kommunismen i Øst-Europa hadde solid rotfeste. Derfor er det viktig å huske dette når du skal lage deg en kommunistisk klesstil.

Vladimir Lenin var alltid en moteløve. Han hadde det siste innen ullfrakker, ullvester, bomullssjkorter med stivelse og en flatlue med skjerm. Skoene på den tiden var typisk beksømstøvler av lær, og buksene typisk av herlig bomullsflanell.

MOTERIKTIG: Flatlue av ull og ullfrakk er tidløse kommunistiske klesplagg. FOTO: Ukjent.

Derfor må du gå for det samme.

Fargene som gjelder er brun, brungrønn, mørkegrønn, gusjebrun og grå. Grunnfarger som naturlig fremhever glitrende røde pins og jakkemerker. Svart ull kan også gå an, men helst bare i sommervarmen.

Gamle militærjakker fra tiden før 1980 er typisk veldig bra. Skinnjakker er også bra, men de må aldri stelles eller vedlikeholdes. Tørt og sprukkent skinn er viktig.

Som hodeplagg kan du velge mellom alpelue, sixpence, flatlue med skjerm og strikkelue med brett. Du går aldri med en vanlig caps. Nye regler gjør at du nå kan bruke rosa pussyhat også.

Hornbriller er også et must. Gjerne av den typen som kamerat Wolfgang Schwanitz i Stasi hadde.

BRILLER: Stasi-leder kamerat Wolfgang Schwanitz hadde hornbriller. FOTO: Staatssicherheitsdienst, SSD.

Skjegg og hår

Et skikkelig kommunistisk skjegg, av den typen som Che hadde, krever litt innsats.

Resultatet blir best dersom du sitter noen måneder ute i jungelen på Cuba, uten annet enn en bajonett til å stelle skjegget med. Da kan du oppnå den herlige, ustelte stilen som signaliserer at du er kommunist.

Men her i Norge er bajonetter som regel dyre, og kjøkkensaks er åpenbart for bourgeois. Så trikset er å bare la skjegget vokse, uten å stelle det på noen måte.

Et velstelt skjegg er fascistisk, og symboliserer en selvbevisst estetikk du som kommunist ikke kan tillate deg. Husk at du er klasse, ikke individ.

CHE-SKJEGG: Et tjafsete og ustelt skjegg er et viktig symboluttrykk. FOTO: Ukjent.

Hvis du er kvinne så gjelder det samme for busken der nede. Den må aldri stusses. Desto større busken er, jo mer solidarisk er du med dine feministiske medsøstre og arbeiderklassa.

Når det gjelder håret på hodet er det én hovedregel som gjelder. Dersom du har vanlig hårvekst så klipper du deg helt kort. Har du tynt hår med skallede flekker, så må du la håret vokse halvlangt eller langt.

Det er også viktig å ikke vaske håret. Flass er et statussymbol.

Hygiene

Å vaske seg er usolidarisk. Personlig hygiene er fascistisk. Såpe er visstnok noe som Adolf Hitler laget av menneskelig fett i Auschwitz. Sånt driver ikke du som solidarisk kommunist med.

Kroppslukt er derfor en politisk statement.

Du er ikke skikkelig kommunist før folk du prater med kan lukte menstruasjonen din, og ånden din kjennes ut som stanken fra Stalins massegraver.

Det er å være solidarisk mot naturen. Bakteriekulturer er også kultur.

Tannhygiene er også stor no-no. Brune tenner med masse hull er en viktig del av imaget. Dessuten inneholder tannkrem såpe, og såpe er noe som bør unngås.

Ørene må aldri vaskes. Ørevoks har en farge som passer godt til gusjefargede klær.

Helse

Å tenke på egen helse er å tenke på seg selv, og det å tenke på seg selv er usolidarisk. Derfor må du som kommunist være i dårlig fysisk forfatning.

FEIT FEMINIST: Fedme er en viktig politisk statement for deg som er kommunist. FOTO: Faruk Ateş (CC BY 2.0).

Trening i alle former bør unngås. Innsunken brystkasse, ølmage, tynne armer, grå hud, fedme, nikotingule fingre og dobbelthaker er en viktig del av rød identitet.

Å være normalvektig sender helt feil signaler. Aller helst bør gode kommunister være radmagre eller bælfeite. Ingen mellomting.

Styrke i overkroppen er noe som bør unngås. Det er noe som arbeiderklassen har, ikke du i arbeiderklassa.

En vegansk diett hjelper kommunister med å oppnå den riktige posituren. Med å unngå kjøtt og fisk kan du la kroppen forfalle i super-vegansk hastighet.

Røyking er også en nødvendighet. Aller helst bør du røyke rullings. En pakke med Rød 3 i brystlomma symboliserer at du er bevisst på hvilke produkter du velger å forbruke.

Rusbruk er også viktig. Hasj og øl må være det sentrale i den veganske dietten din. Men amfetamin takker du heller ikke nei til. Det er veldig bra i forkant av motdemonstrasjoner, og gir deg en energi som du ellers aldri har.

Og husk: En usunn sjel i et usunt legeme er alt hva det handler om.


Les også Akroma.no anonymt på TOR: 

akromaazzte7avtv.onion


Del innhold: