LOL: Bystyret erklærer Trondheim som atomvåpenfri sone

Meningsløs symbolpolitikk er noe jeg alltid har vært veldig glad i. Det er liksom noe trivelig og jovialt over det.

Det er også veldig typisk norsk.

En av favorittseriene mine på TV er Lilyhammer, fordi serien tar denne naivistiske norske folkesjelen såpass på kornet.

Adresseavisen:

Trondheim har allerede sluttet seg til den internasjonale bevegelsen «Ordførere for fred». Den jobber for å hindre at tettbebygde områder er mål for angrep med atomvåpen. Denne uka vedtok bystyret på initiativ fra SV å erklære Trondheim som en atomvåpenfri sone.

Det betyr at fartøy som kan ha atomvåpen om bord ikke får tillatelse til å anløpe Trondheim havn, eller at atomvåpen eller utstyr for bruk av atomvåpen ikke lagres i byen vår.

Jeg er sikker på at militære styrker kommer til å respektere dette «forbudet» i tilfelle en verdenskrig eller noe.

Det er heller ingen måter å håndheve dette forbudet på i praksis. Sivile og politiet har ingen mulighet til å undersøke hva som er om bord på miliære skip som anløper Trondheim havn.

Slike symbolske vedtak kan få stor betydning ved at de skaper oppmerksomhet og debatt rundt storpolitikken lokalt.

Hehe. De har rett i at slike symbolske vedtak skaper oppmerksomhet. Men da en type oppmerksomhet som trolig ikke er helt som tilsiktet.

Mer symbolpolitikk

Et symbolsk «forbud» mot atomvåpen i Trondheim er ikke den eneste symbolkpolitikken som byens creme kommer sluntrende med i kronikken. De skal også vise Qatar hvem som er sjef.

Som om de arrogante og styrtrike araberne der nede i ørkenen bryr seg om hva innbyggere i en liten norsk shantytown som Trondheim mener om dem.

Et nylig og godt eksempel er landslagets T-skjorteaksjon mot brudd på menneskerettigheter i forbindelse med VM i Qatar, som har fått internasjonal oppmerksomhet.

Lokale vedtak om nasjonal og internasjonal politikk kan bevisstgjøre og få flere kommuner til å gjøre det samme, og dermed bidra til en endring i nasjonal og internasjonal politikk på sikt.

Vi er glade for at flertallet i bystyret støttet at ordføreren sender en ny formell henvendelse til regjeringen om at Norge tilslutter seg FNs atomvåpenforbud, og vedtok at Trondheim skal være en atomvåpenfri sone.

Ja, dette kommer garantert til å sørge for endringer internasjonalt. Stormakter med atomvåpen vil nok resirkulere disse nå, og Qatar kommer nok heeelt sikkert til å sette alle slavene i byggebransjen fri. Protestene fra SV i Trondheim er akkurat det som skal til for å gjennomføre disse endringene.


Les også Akroma.no anonymt på TOR: 

akromaazzte7avtv.onion


Del innhold: