FOTO: Martin Bekkelund CC-BY-SA 2.0.

Loven er åpenbart ikke lik for alle

Når vanlige mennesker opplever vold, trusler, innbrudd, tyveri, sjikane og trusler, så henlegger politiet rutinemessig sakene. Men når elitene opplever den minste antydning til krenkelser, så iverksetter politiet etterforskning av eget initiativ.

Norge er landet hvor likhet for loven stort sett bare er en floskel.

En sak om illustrerer dette tydelig er hvordan en 62-årig mann måtte møte i Inntrøndelag tingrett onsdag, tiltalt for å ha ordlagt seg litt krast om Aps nestleder Hadia Tajik på Facebook i fjor.

Blant annet skal mannen ha skrevet «Måtte du råtne i helvete din drittkjerring», og «Hun er og blir muslimsk. Vil hun rette våpen mot sine muslimske brødre eller skyte på oss om vi kommer i konflikt med folket hennes».

Sterke utsagn. Men likevel er disse utsagnene på ingen måte verre enn utsagn som helt vanlige mennesker må tåle i offentligheten.

NTB/Aftenposten skriver følgende:

Mannen er tiltalt for brudd på straffelovens paragraf 185, for å ha satt fram en diskriminerende eller hatefull ytring.

Videre skriver NTB/Aftenposten:

På spørsmål fra forsvarer Trond Peder Nilsen om han kan være helt sikker på at han ikke har skrevet innlegget under alkoholpåvirkning svarte tiltalte at han ikke kan være sikker på det.

Det var politiet og ikke Tajik som anmeldte forholdet, opplyste politiadvokat Kjersti Brandtsegg Moe til Trønder-Avisa da tiltalen forelå i fjor høst.

Pressekontakt for Tajik, Edina Ringdal, sier til NRK at Ap-nestlederen ikke ønsker å kommentere saken.

Her kan vi se at politiet på eget initiativ opprettet anmeldelse, og iverksatte etterforskning av saken.

Elitene i Norge nyter åpenbart en spesiell beskyttelse.

Jørgen Hattemaker og Kong Salomo

I fjor ble flere personer utsatt for vold og trusler fra venstreekstreme i Norge.

Sakene ble anmeldt av de fornærmede, for å deretter bli henlagt av politiet.

Vold og trusler mot hvermannsen er åpenbart ikke noe politiet sysler med her til lands. Unntatt i svært spesielle tilfeller. Tilfeller hvor det ligger politiske interesser i å beskytte fornærmede.

Som i denne saken. Med 62-åringen som har fornærmet HKH Hadia Tajik – dronningen av Youngstorget, baronessen av LO-kantina, og hertuginnen av tåkeprat og tomme valgløfter – på Facebook.

Jeg mener ikke at det er greit å plage eller fornærme Hadia Tajik. Derimot mener jeg det bør være likhet for loven. Særlig i et land hvor innbyggerne blir fortalt at alle skal være like for loven.

Hvis det er slik at politiet på eget initiativ tar ut tiltale mot folk som uttaler seg litt bråkjekt om politikere og eliter, så bør politiet gjøre det samme også når vanlige mennesker blir utsatt for det samme.

Slik forskjellsbehandling av folk, basert på status og posisjon, hører ikke hjemme noen steder.

Eller hva?

Del innhold: