Mandag havnet jeg midt oppi en stor politiaksjon

Mandag ettermiddag var jeg ute og syklet, for å trimme den feite ræva mi litt.

Svett og sliten kom jeg syklende over Bakklandet, på vei ned mot Sentralstasjonen, idet et stort politioppbud kom mot meg. Minst to uniformerte biler, en av dem ei marje, og deretter en sivil politibil.

Jeg syklet litt videre opp mot Møllenberg, før jeg omsider bestemte meg for å snu og se hva slags ståhei som foregikk. Tanken var at dersom det var terror eller noe, kunne jeg selge noen bilder eller video til NTB.

Heldigvis viste det seg i ettertid å ikke være noen dramatikk, bare noe slåssing.

Idet jeg sykler tilbake, sørover langs Nedre bakklandet mot Nygata, ser jeg politioppbud på to steder. Politiet virket rolige, så det var neppe noe terror. Jeg stopper ikke, og glir bare rolig nedover gata mens jeg ser meg rundt.

Plutselig dukker det opp en mann som løper midt i veien. En merkelig tid og sted å plutselig begynne å løpe, med så mye politi rundt.

Mannen så litt sjuskete ut, så jeg tenkte umiddelbart at det kunne være en østeuropeisk mobil vinningskriminell, eller noe. En som kanskje prøvde å slippe unna politiet, muligens med noe tyvegods eller knark. Hvorfor ellers ville en slik type komme løpende med politiet i nærheten?

Mannen så meg åpenbart ikke, og fortsatte å løpe nedover gata foran meg. En svart og gråsprengt bollesveis hoppet liksom opp og ned for hvert steg han tok. Bakfra så det litt komisk ut. Det var liksom ikke noen sveis som passet å løpe med.

Jeg tenkte at i verste fall kunne jeg ringe politiet og si fra hvor mannen løp. Men, idet jeg syklet forbi mannen så jeg at det bare var en slure fra lokalavisa.

«Faen», tenkte jeg, og var nesten litt skuffet.

Det ble ingen bilder på meg, ingen dramatikk, så jeg bare fortsatte videre dit jeg skulle.

Tross alt er det like greit at det ikke er noe veldig alvorlig som skjer. Trondheim er en ganske rolig og trygg by, relativt sett, og det er fint. Likevel er det er jo ikke helt optimalt å løpe tulling midt i veien sånn, midt oppi en stor politiaksjon, fordi det lett kan skape uro når noen som ser suspekt ut plutselig bykser avgårde.


Del innhold: