FOTO: Via Facebook.

Marokko: Sveitsisk sveitser fra Sveits viste seg å være marokkaner

Lørdag kunne medier som Aftenposten og NTB melde at en «sveitser» var pågrepet i forbindelse med halshuggingen av Maren Ueland og Louisa Vesterager Jespersen i Marokko. Problemet er bare at «sveitseren» er en marokkaner.

Ifølge Aftenposten ble en sveitser pågrepet i Marrakech, mistenkt for for å ha gitt opplæring til flere personer involvert i dobbeltdrapet, hvor to nordiske kvinner ble halshugd av islamister i Marokko.

Disse fordømte sveitserne ass’.

FOTO: Faksimile fra Aftenposten.

Aftenposten opplyste at «sveitseren» også har et spansk statsborgerskap. Men da uten å samtidig omtale vedkommende som en spanjol.

Aftenposten skriver følgende:

Sveitseren har også spansk statsborgerskap og har en «ekstremistisk ideologi», opplyser myndighetene videre.

– NTB/Aftenposten, 29. desember 2018

Ifølge den franske avisen TelQuel er den pågrepne «sveitseren» en marokkaner som har fått innvilget sveitisk statsborgerskap.

TelQuel skriver:

Un homme d’origine marocaine, de nationalités suisse et espagnole, a été arrêté le 29 décembre à Marrakech dans le cadre de l’affaire du double meurtre d’Imlil, apprend TelQuel de source policière.

– TelQuel, 29. desember 2018.

Her ser vi altså forskjellen på hvordan ekte, profesjonelle medier som TelQuel, og mer dubiøse norske aktører som NTB og Aftenposten dekker saker.

Til og med VG har greid å gjøre en bedre jobb enn NTB og Aftenposten.

FOTO: Faksimile fra VG.

VG skriver følgende:

Mannen ble pågrepet lørdag, skriver franskspråklige TelQuel, som ikke navngir kilden til opplysningen. Politiet skriver i en pressemelding at mannen er mistenkt for å ha tilknytning til enkelte av de andre pågrepne i saken.

– Han er mistenkt for å blant annet ha lært bort kommunikasjonsmetoder gjennom moderne applikasjoner, trent dem opp i bueskyting, samt rekruttering av marokkanske og afrikanske borgere fra sør for Sahara til terrorvirksomhet i Marokko, heter det i pressemeldingen.

Norske Maren Ueland (28) og danske Louisa Vesterager Jespersen (24) ble funnet drept nær landsbyen Imlil mandag 17. desember. Turistene var på fottur i de marokkanske Atlasfjellene.

– VG, 29. desember 2018.

Norsk Twittervenstre ragerte umiddelbart på den misvisende nyheten fra NTB og Aftenposten. Hvorpå de forsøkte å misbruke de villedende overskriftene fra MSM til å stemple kritikere av halshuggingen som «rasister».

FOTO: Skjermdump fra Twittervenstre.

Her er det nok trygt å konkludere med at man ikke bør tro på alt man leser i «redaktørstyrte» norske medier. Man bør også lese mer enn overskriftene, som ofte er villedende.

Del innhold: