Mat: Slik lager du kinesisk suppe av flaggermus

En bolle med noe som ligner skittent vann, med en død flaggermus sittende midt oppi. Mer skal ikke til for å overraske middagsgjestene.

Flaggermus er forholdsvis rimelig middagsmat som kan serveres på mange ulike måter.

Denne enkle hverdagssuppen er laget med alle de gode asiatiske smakene vi liker: ingefær, løk, chili og kokos.

Med rause biter av saftig flaggermus, og silkemyk kokoskrem, er denne suppen en garantert suksess.

Tid: Ca 45 minutter.

(For fire personer)

Ingredienser:

  • 4 stk levende flaggermus
  • 1 stk løk
  • 30 gram ingefær
  • 1 spiseskje tørket chili
  • 1 boks kokosmelk
  • Salt og pepper

Start med å kok opp rundt 1,5 liter lett saltet vann i en stor kjele med lokk. Tilsett de levende flaggermusene når vannet koker, og sett på lokket. La flaggermusene koke i rundt 25 minutter.

Mens flaggermusene koker hakker du opp ingefær og skiver opp løken.

Tilsett deretter ingefær og løk i kjelen med flaggermusene.

La suppen godgjøre seg på svak varme i ytterligere 20 minutter. Smak til kraften med pepper.

Mens suppen gjør seg klar tar du boksen med kokosmelk ut fra kjøleskapet. Åpne boksen, og grav ut den stivnede massen som utgjør mesteparten av innholdet. Hell dette over i en bolle, og pisk det lett og luftig.

Når suppen er klar heller du den over i serveringsboller. Deretter setter du en død flaggermus oppi hver bolle.

Legg en skje med deilig kokoskrem oppi suppen, sammen med flaggermusen.

Vel bekomme.


Les også Akroma.no anonymt på TOR: 

akromaazzte7avtv.onion


Del innhold: