Mediene: Gard L. Michalsen SPARKET fra E24

Onsdag melder Schibsted av E24-redaktør Gard L. Michalsen fratrer sin stilling med umiddelbar virkning. Ifølge pressemeldingen måtte Michalsen gå på dagen.

Ifølge det Akroma.no erfarer onsdag kveld skal den umiddelbare oppsigelsen være relatert til samarbeidsproblemer og arbeidsmiljø.

I motsetning til vanlig oppsigelse avsluttes arbeidsforhold med umiddelbar virkning ved såkalt avskjed. Arbeidsforholdet avsluttes der og da, og arbeidstaker må fratre på dagen.

Ved enkelte tilfeller kan arbeidstaker få tilbud om å si opp selv, eller bli avskjediget. Dette av rent formelle årsaker.

Regelverket for avskjed finnes i arbeidsmiljøloven § 15-14.

Nettavisen skriver onsdag:

E24-redaktøren slutter med umiddelbar virkning

Avgangen skjer med umiddelbar virkning. Det opplyser Schibsted i en pressemelding onsdag ettermiddag.

Deretter kommer det en masse formelt skryt av hvor flink Michalsen angivelig er, før det kommer frem at Michalsen ikke ønsker å svare på hvorfor han må gå på dagen.

Til Nettavisen ønsker ikke Michalsen å utdype hvorfor han mener det kan være enklere med noen andre ved roret enn han, og hvorfor han mener det er bedre enn at han fullfører jobben han startet på.

Hva han skal gjøre videre, vet han foreløpig ikke.

Å «si opp» slik med umiddelbar virkning, uten å ha noen ny jobb, er ikke akkurat vanlig.

Les også: Nå skal tjukkasene få sprøyta si

Kontroversiell

Den 18. juni 2018 kunne E24 selv melde at de hadde ansatt Michalsen som «publisher» for E24.

Ansettelsen den gang skjedde i samråd med VGs sjefredaktør og administrerende direktør Gard Steiro, det lysende geniet som var arkitekten bak den kjente Sofie-saken.

En sak som seiler opp som en av de største medieskandalene i Norge.

Gard L. Michalsen har på sin side hatt en mildt sagt spesiell karriere. Det har ikke manglet på kontroverser og merkelige utspill.

I 2012 demonstrerte Gard L. Michalsen at han kan gå baklengs.

I 2016 byttet Michalsen navn til Gardar Borchur Michalsson i forbindelse med en fotballkamp.

Høsten 2017 spredde Michalsen uriktige påstander om at undertegnede angivelig er medlem i AUF (av alle ting).

Fra en artikkel Michalsen skrev i Medier24. FOTO: Skjermdump.

Kort tid etterpå, mot nyttår 2018, gikk Michalsen ut og forsvarte den kontroversielle Venstre-politikeren Trine Skei Grande, da hun fikk kritikk for å ha hatt sex med en overstadig beruset mindreårig gutt i en kornåker i Trøndelag i 2008. Hvorpå hun anklaget gutten for å «ikke være helt god».

I januar 2018 dummet Michalsen seg ut på VGTV, med miste kontrollen og rase og kjefte mot Resett-redaktør Helge Lurås i et intervju.

Ifølge det Akroma.no erfarer har Michalsen også spredt radikalt innhold fra nettsteder som «Radikal Portal» i sosiale medier.

Rettelser:

Onsdag 25. november klokken 20:33 ble første setning etter ingress endret fra «være relatert til arbeidsmiljø» til «være relatert til samarbeidsproblemer og arbeidsmiljø».


Les også Akroma.no anonymt på TOR: 

akromaazzte7avtv.onion


Del innhold: