Mediene: Nå vil norske medier ha skattepengene dine, for å overleve

Norske medier gjør en fantastisk innsats med å klippe ut tekst fra statlige nettsider som FHI, og lime det inn bak betalingsmur. Uten mediene måtte folk ha besøkt statlige nettsider selv, og lest innholdet gratis.

Det er dette norsk journalistikk egentlig handler om. Nemlig å ta seg betalt for å gi deg informasjon, som du like gjerne kan finne gratis på statlige informasjonssider.

Alt sammen med et marxistisk tilsnitt. Som en bonus.

Av og til ringer mediene også medisinske fagpersoner, og får dem til å gjenta ting som allerede står skrevet på nettsidene til FHI og NHI. Dette gjør mediene for at at ting fagpersonene gjentar skal se ut som ny informasjon – som kommer frem i et intervju.

Klart sånt er viktig.

Forrige uke greide mediene å skrike seg til å bli ansett av Regjeringen som en samfunnskritisk virksomhet. Noe som Regjeringen innledningsvis ikke var helt enige i. Men som likevel ble vedtatt, for å unngå såre følelser.

I praksis betyr dette at publikasjoner som Playboy, Se og Hør, Vi Menn og Cupido nå er samfunnskritisk virksomhet. Forstå det den som kan.

Vil ha penger

I god norsk medie-ånd vil de ha penger. Alltid mer penger. Nå også dine skattepenger.

Erik Waatland i Medier24 skriver onsdag:

Journalister permitteres når de trengs som mest og medier blør. Nå er det alvor, medie­minister Abid Raja.

Og fortsetter:

Jeg har snakket med en rekke medieledere i tradisjonelle mediekanaler, i gründermedier og alt fra lokal- til riksradiosegmentet. Alle melder om det samme: Det er alvorlige tilstander og det kreves tiltak nå.

Derfor må kompensasjonsordningene også treffe mye bredere enn eksisterende pressestøttemottakere – og kanskje kan man la permitterte redaksjonelle medarbeidere få jobbe?

Det handler om politisk vilje til å agere før det er for sent – og hvis man kan vurdere å beile ut dødsdømte Norwegian med milliarder, så kan man sørge for å opprettholde pressens demokratiske funksjonsevne med én milliard.

En rekke medier melder om leserrekorder i disse koronatider, der vi ser at publikum henvender seg til informasjonskilder de kan stole på. I tillegg får en rekke journalister sinte e-poster og meldinger fra publikum som irriterer seg over at vi publiserer enkelte koronasaker forbeholdt abonnenter. 

Vi er helt avhengig av at norske redaksjoner holder hodet over vann og de viktigste tiltakene kommer fra Kulturdepartementet. Vi journalister lever ikke av luft og kjærlighet, men akkurat nå trenger vi flere hundre millioner for å sikre vår evne til å utføre vår samfunnsviktige funksjon.

Nå må gode krefter i Kulturdepartementet kjappe seg.

Før det er for sent.

Én milliard kroner. Tusen millioner kroner.

Her vil Erik Waatland at staten skal ødsle vekk en milliard kroner på norske medier. For å holde Playboy, Se og Hør, Morgenbladet, Cupido og Medier24 flytende – i en tid hvor staten mangler respiratorplasser og medisiner.

Prioriteringer

Jeg forventer ikke at Erik Waatland skal være i stand til å forstå makroøkonomiske fenomener som resesjon og depresjon.

En resesjon er som regel litt turbulens på børsen, som gjerne ordner seg etter noe tid. Mens en krakk er veldig langvarig nedgang.

I dag står vi overfor en kommende depresjon.

Jeg kan forklare Waatland at sånne ting som børskrakk ikke går over av seg selv. Det setter dype spor etter seg. Svært dype og veldig langvarige spor.

Skal vi tro prediksjonene til JPMorgan, vil børsnedgangen vi nå ser bli virkelig alvor nå i juli. Og de vet hva de snakker om. New York Times melder at det kommende krakket trolig vil bli verre enn krakket på 1930-tallet.

Og hva skal Erik Waatland gjøre når den milliarden til mediene er brukt opp? Når Norge står midt oppi det største globale børskrakket siden mellomkrigstiden. Skal han drive Medier24 videre på dugnad, mens han mottar dagpenger fra NAV – så lenge det vil være mulig?

Jeg tror virkelig at riktig prioritering nå vil være å bruke den milliarden mediene vil ha, til medisiner og helsehjelp for folk som trenger det for å overleve. Ikke til kunstig åndedrett for private bedrifter som Medier24 og lignende.


Les også Akroma.no anonymt på TOR: 

akromaazzte7avtv.onion


Del innhold: