Mediene: Sex-fest i TV 2 endte i retten

Enkelte ting er bare så ekkelt at det er ubehagelig å tenke på. Bare det å skrive om det gjør meg kvalm.

Fredag morgen. En helt vanlig og behagelig hverdag, som det er altfor lett å ta for gitt. Jeg starter dagen med å takke Vårherre for at jeg har det så bra. Ingen bekymringer, ingen mangler, ingen problemer eller nød. Et stille vannspeil, og i refleksjonene på overflaten kan jeg skimte himmelen.

Om ikke lenge skal jeg ut og røre litt på meg før arbeidsdagen på hjemmekontoret starter. Jeg har mye å gjøre. Penger skal inn.

Planen min på sikt er å kjøpe en tomt og bygge meg et hus. Kanskje et palass. Ambisjonene må være høye. Den som sikter mot stjernene lander i det minste i tretoppene, pleier jeg å tenke. Hvis jeg vil bygge et palass, kommer jeg trolig til å ende opp med noe som har vedfyring og garasje. Så får det bare være at jeg kanskje må reparere et hull i taket.

Jeg er likevel mest bare glad for at jeg ikke jobber i TV 2, eller noe lignende. Det høres kjipt ut. Jeg lurer på hvilke ambisjoner disse menneskene kan ha hatt?

Document:

OSLO TINGRETT: En profilert tidligere journalist i TV 2 står denne uken tiltalt for voldtekt av en kollega. Torsdag vitnet TV 2-reporter Lars Joakim Skarvøy om et «grenseløst» miljø i nyhetsredaksjonen preget av hard festing og et temmelig liberalt forhold til sex.

Saken gir ikke mye gjenklang i pressen, som til gjengjeld er godt representert på tilhørerbenkene i sal 818 i Oslo tingrett. Rettssaken dekkes kun av fagbladet Journalisten. Torsdag var også Document til stede.

Straffesaken mot den mannlige journalisten som er tiltalt for å ha voldtatt en kvinnelig kollega startet tirsdag.

Tiltalte erkjenner ikke straffskyld. Han «står fjellstøtt i at jeg ikke har gjort noe straffbart», sa han tirsdag i sin forklaring, ifølge Journalisten.

Voldtekten skal ha skjedd i Oslo i februar 2021. De to var på det tidspunktet kolleger i TV 2s nyhetsredaksjon. Tiltalte sluttet i jobben i april samme år, uten noen offisiell forklaring.

Menn bør aldri være alene med kvinner, og i hvert fall ikke fulle kvinner. Da kommer gjerne anklagene om «voldtekt», fordi kvinnene angrer på frivillige ting de selv har gjort, og gjerne vil fortsette å utnytte ektemenn og samboere økonomisk uten å risikere at de forlater dem på grunn av utroskap. Det er en eldgammel historie.

I tillegg får kvinnene typisk 150.000 kroner i skattefri «erstatning», også kjent som voldtektspenger. Det er i grunn en dårlig skjult form for prostitusjon.

Personlig vil jeg argumentere for at alle som jobber i såkalte redaktørstyrte medier faktisk er prostituerte. De får penger for å fremføre (ikke formidle) målgruppetestede budskap. Typisk er disse kuraterte budskapene at NATO alltid er snille, at Kina alltid er slemme og at hvite mennesker er den største trusselen mot Europa. Innhold som de får betalt for å masseprodusere.

Etterpå drikker de seg sanseløse og gir hverandre kjønnssykdommer. Noen av sakene havner i retten, fordi kvinnene også vil ha ekstra penger til shopping.

Document skriver videre:

I retten torsdag var tiltaltes forsvarer Mette Yvonne Larsen opptatt av et visst miljø i TV 2, et miljø både tiltalte og fornærmede tilhørte i februar 2021, under sin eksaminasjon av vitnet Lars Joakim Skarvøy.

[…]

– Hva slags kultur var det i denne gjengen?

– Jeg begynte i TV 2 i oktober 2020, etter å ha jobbet i VG i ni år. Jeg ble overrasket over den drikkekulturen som var i nyhetsavdelingen i Oslo. Den var veldig annerledes enn det jeg var vant med fra VG, sa TV 2-reporteren.

Han la til at «i journalistmiljøet i Oslo er inntak av alkohol veldig vanlig», og at det er «mange sosiale arenaer som er knyttet til alkohol».

– Det var ikke uvanlig at det endte i hjemmefester og nachspiel som kunne vare til langt utpå dagen, midt i arbeidsuka, også når man kanskje skulle på jobb tidlig dagen etterpå. Det syntes jeg var litt sånn … ja, det var ihvertfall fremmed for meg.

Larsen lurte på hvilken holdning arbeidsgiver hadde til alkohol. Journalisten fortalte at i VG ble de ansatte jevnlig formanet om alkohol og særlig alkoholbruk i arbeidstiden, men at det ikke kom noen slike meldinger fra ledere i TV 2.

– Da jeg begynte i TV 2 stod det et tappetårn midt i redaksjonslokalet, det reagerte jeg på. Jeg tror det stod igjen fra en tidligere fest, men jeg mente det gav et veldig uheldig signal å ha det stående der.

[…]

– Vi har hørt flere kvinner som jobber i TV 2 forklare seg her i retten, som sier sånn: – Jeg ble veldig full, jeg ble veldig full, jeg ble veldig full. Hvilket inntrykk fikk du, drakk man seg full på fest? ville Larsen vite.

– Jeg var veldig lite med på de festene, jeg var med på én, og der opplevde jeg at folk var veldig beruset. De drikker mye, og jeg synes det ble noe grenseløst over det blant enkelte. Blant annet hos [tiltalte], sa Skarvøy.

Han beskriver en fest han var på like etter at han begynte i TV 2, hvor tiltalte og en kvinnelig kollega gikk inn på et bad og hadde sex.

Jeg har ingen grunn til å tro at Lars Joakim Skarvøy lyver i denne saken. Det er generelt en bransje hvor den eneste måten å karre seg oppover i systemet er å suge seg fast på konsernledelsen – bokstavelig talt.

Hver gang jeg ser en kvinnelig leder eller redaktør, får jeg bilder i hodet av henne foran konsernsjefen(e), og tilhørende lyder.

«Slrrp smtt mmm glgg slurr blbb llrp mm slrrp.»

Jeg mener ikke å være antydende her. Eller vent, jo kanskje jeg gjør det.

Hvis det er noen trøst så ser jeg for meg at det er sånn for mennene også. På knærne foran sjefene.

Så, hvor var jeg? Jo, det var saken i Document:

Tiltalte var mer snakkesalig om festkulturen i TV 2 under sin forklaring.

– Jeg reagerte litt på kulturen. Jeg hørte historier hvor jeg tenkte «oi», men først i ettertid har jeg sett hva jeg har vært en del av. Jeg tenkte da at det var morsomme historier, men i dag ser jeg hvor dum jeg har vært og hvor dumt miljøet har vært.

Videre forklarte tiltalte seg om mye alkohol og det han beskriver som «fuktige fester» i mediehuset. Ifølge tiltalte var tafsing og sjekking langt fra uvanlig på disse festene, hverken fra ham selv eller andre kolleger.

Jeg må faktisk le når jeg tenker på hva slags mennesker det egentlig er snakk om her. Propaganda, løgner, fyll, voldtektsanklager og sex-fester.

Heslig og ekkelt er hva det er. Æsj.


Del innhold: