Mens Elise Tunstrøm fikk 75.000 kroner fra ytringsfrihets-fond, så tydde samboeren til politisk vold

Tirsdag 11. august ble politiker Reinert Skadsem (ShP) overfalt på en stand i Oslo. Gjerningsmannen som gikk løs på Skadsem var Elise Tunstrøms samboer, Anders Sebastian Leif Karlsson (28).

I april kunne Medier24 melde at den Oslo-baserte regissøren Elise Tunstrøm (29) hadde blitt tildelt 75.000 kroner i såkalte korona-midler fra ytringsfrihetsfondet Fritt Ord. Dette for å drive med teaterprosjektet «Agitatoren».

Teaterprosjektet ble satt opp av P.A.C.- Performing Art Collective, som omtaler seg selv som et feministisk scenekunstkollektiv i Oslo. Prosjektet som Tunstrøm fikk utbetalt 75.000 kroner til er omtalt i det feministiske tidsskriftet Maddam.

Blant annet driver Tunstrøm og det feministiske kunstkollektivet med «vaginamonologer».

Her er Tumstrøm avbildet (t.v.) i en annen sammenheng.

Samtidig som Tunstrøm mottar titusenvis av kroner fra et fond for ytringsfrihet, tyr samboeren Anders Sebastian Leif Karlsson til vold mot norske politikere.

Les også: Oslo: Vold mot politiker hysjes ned av norske medier

Tirsdag den 11. august gikk Tunstrøms samboer til fysisk angrep på en politisk stand som Selvstendighetspartiet (ShP) hadde satt opp på Grorud i Oslo.

Partiets nestleder Reinert Skadsem ble brutalt slått til blods av Karlsson, helt uprovosert.

En annen person tilknyttet ShP skal også ha blitt overfalt av Karlsson i forbindese med episoden.

Politiker Reinert Skadsem ble overfalt og slått ned i forbindelse med en stand tirsdag 11. august. FOTO: Privat.
Her blir svenske Anders Sebastian Leif Karlsson ført bort av en vekter, etter å ha utøvd vold den norske politikeren Reinert Skadsem i Oslo tirsdag 11. august. FOTO: Privat.

Ifølge vitnet Lena Andreassen skal regissør Elise Tunstrøm ha vært med på stedet da samboeren utøvde vold mot ShP nå tirsdag den 11. august.

Akroma.no har mandag kveld prøvd å komme i kontakt med Tunstrøm og Karlsson for en kommentar til denne opplysningen.

Samboere siden 2016

Ifølge eiendomsregisteret kjøpte Tunstrøm og Karlsson en leiliget med adresse Veitvetveien 28 i Oslo, den 28. oktober 2016. De bor der fremdeles nå i august 2020, og de eier en halvpart hver.

Leiligheten har bruksnummer U0102, som betyr at den er under boligblokkens første etasje i skråningen hvor den ligger, med inngang nede. Inngangsdøren til leiligheten er andre dør fra venstre.

Tunstrøm og Karlsson har dermed vært samboere der i snart fire år.

I løpet av denne tiden har Karlsson vært i søkelyset flere ganger for vold mot politiske meningsmotstandere.

Anders Sebastian Leif Karlsson (i rød sirkel) holdes her tilbake av politiet i Oslo, fordi han vil utøve vod mot mennesker som mener noe annet enn ham selv. FOTO: L. M. Andreassen.

Venstreekstremt miljø

Anders Sebastian Leif Karlsson innvandret fra Sverige til Norge i 2012.

Ifølge opplysninger som Akroma.no har fått fra svensk politi er Karlsson fremdeles svensk statsborger i august 2020. Karlsson har i dag et norsk identitetsnummer, men ikke et norsk personnummer.

Karlsson er opprinnelig fra kommunen Töreboda, som ligger i Västergötland sør-vest i Sverige. Han er den eldste i en søskenflokk på tre søsken som har samme mor.

Fra en oppvekst i en trygg svensk forstad har Karlsson åpenbart blitt svært radikalisert. Så radikalisert at han nå tyr til blind og uprovosert vold mot nordmenn som han mener er politisk uenige med ham.

RADIKALISERT: Anders Sebastian Leif Karlsson liker å utøve vold. Særlig mot yngre gutter og eldre kvinner. FOTO: L. M. Andreassen.

Ifølge en kartlegging utført av tidsskriftet Målmannen i 2017, har Karlsson hatt nær kontakt med svært ekstreme miljøer i Norge.

Blant annet skal Karlsson ha pleiet tett kontakt med ekstremt voldelige og militante venstreekstreme grupper som Motmakt og Antifascistisk Aksjon i Norge.

Målmannen opplyser at Karlsson allerede i 2014 skal ha blitt invitert til en «antifascistisk lesesirkel» av den høyprofilerte svenske venstreekstremisten Jahn Magnus Eriksson, som også har innvandret fra Sverige til Norge.

Modus operandi

Anders Sebastian Leif Karlsson pleier å sikte seg ut yngre gutter og jenter, eller eldre kvinner, når han vil utøve politisk motivert vold mot nordmenn.

Vanligvis pleier han å blåse seg opp, og agiterer seg selv med å brøle «nazisvin!». Slik tør han å gå til angrep på de som er mindre og svakere.

Deretter begynner han å vifte med de tynne og spinkle armene sine, som om han skal slåss. Hvis man har korte armer, som Reinert Skadsem, kan det være lett å bli truffet av de feminine klaskene til Karlsson.

For mindre ungdommer og for eldre kan adferden til Karlsson fremstå som truende.

Det er også rapportert at Karlsson kan forsøke å gripe tak i klær, eller prøve å klipe med de tynne og klamme nerdefingrene sine.

Likevel er det viktig å ringe politiet på telefon 112 dersom Karlsson dukker opp.


Les også Akroma.no anonymt på TOR: 

akromaazzte7avtv.onion


Del innhold: