Millionboligene: Aktivistene i «Filter Nyheter»

Den venstreradikale aktivistgruppen Filter Nyheter har markert seg i norsk offentlighet med desinformasjon og falske nyheter. Men er det penger i fake news og aktivisme?

Åpenbart.

I det minste hvis vi skal tolke ut ifra boligkjøpene som aktivistene har foretatt seg etter at aktivistgruppen ble stiftet i 2016.

Begreper som yrkesaktivister sitter svært løst hos meg når jeg omtaler denne gruppen. Praktisk talt er de Norges best betalte blitzere.

Uansett, det er ingen grunn til å gå rundt grøten her. Frem med tall og fakta.

Tale Kvam Gjøvik

At bulldoseren Tale Kvam Gjøvik er daglig leder for aktivistgruppen Filter, kommer neppe som noen overraskelse. Dama kan gjerne omtales som «Atale Tale», og har lang fartstid i disse miljøene.

Ikke overraskende er dama også veldig, veldig singel.

Helt på egen hånd punget hun i januar 2017 ut nærmere fire millioner kroner, for en luksuriøs studioleilighet på multikulturelle Grünerløkka i Oslo.

Adresse: Helgesens gate 14 D

Pris: 3.830.000 kroner

Umiddelbart i nærheten har hun alt en moderne feminist kan ønske seg av fasiliteter. Etter en fuktig kveld på de lokale utestedene, kan hun trøkke i seg kebab fra en av de lokale kebabsjappene.

Nom. Nom. Nom.

Veldig sentralt og flott.

Harald Klungtveit

Er det én person som lederfiguren Harald Klungtveit hater, så er det undertegnede. Trolig har Klungtveit bilder av meg på veggen, som han kaster kniver og dartpiler på.

Kanskje ikke uten grunn. Men det er en annen skål.

Til tross for at Klungtveit er like godt inne i Norsk Redaktørforening som Resett-redaktør Helge Lurås (ingen av dem er med), så siteres skriveriene til Klungtveit i de store massemediene. Bare fordi han har de «riktige» meningene, og fordi han angriper de «rette» personene.

I mai 2019 kunne Klungtveit fleske skikkelig til med et rekkehus til over syv millioner kroner, oppe på vakre Bøler i Oslo.

Adresse: Bølerveien 16 B

Pris: 7.075.000 kroner

Her kan Klungtveit leve ut sine antirasistiske og antifascistiske holdninger. Langt fra de mer belastede bydelene i Oslo – med sosiale problemer, kriminelle gjenger, åpent narkosalg og annet.

Stillheten og roen oppe på vakre Bøler kommer nok godt med når Harald jekker seg en øl, og setter Wilco på platespilleren.

Jonas Skybakmoen

Et gammelt ordtak sier at man kan ta bonden ut fra bygda, men ikke bygda ut fra bonden. I tilfellet med Jonas Skybakmoen er dette utvilsomt sant.

Trøndelags store sønn og popmusiker har tatt veien helt ned til selveste Oslo, for å drive aktivisme i Filter-miljøet.

Aktivismen er så innbringende at Jonas i mars 2017 kunne sause på med å kjøpe seg en leilighet til godt over fire millioner kroner. Leiligheten ligger praktisk til oppe på flotte Sagene i Oslo.

Adresse: Thurmanns gate 7

Pris: 4.250.000 kroner

Her kan Jonas nyte det urbane bylivet som Oslo har å by på. Med kaffe latte, hipsterbutikker og spennende severdigheter som kino og T-bane.

Pål Nordseth

Jeg tror jeg traff Pål Nordseth i Oslo i fjor, mens jeg kom lumpende med en diger handlepose. Det uproporsjonalt store hodet hans er vanskelig å ta feil av.

Han har sympatiske øyne, men jeg tenkte bare «Hipster! Hipster!» idet jeg passerte. Jeg tror ikke han gjenkjente meg.

Nordseth er tilsynelatende den eneste aktivisten i Filter-miljøet som har vist litt moderasjon når det kommer til pengebruk. Han har bodd i den samme kåken oppe på Rustad siden 2013.

Adresse: Paal Bergs vei 69

Pris: 3.900.000 kroner

Som aktiv hipster er det veldig viktig å bo standsmessig. Særlig i de roligere strøkene av Oslo. Hvor det ikke foregår multikulturell kriminalitet og uro.

Ting som alle disse rasistene i de lavere samfunnsklassene snakker om hele tiden.

Nei, takke seg til.

Utelater perifere medlemmer

Etter nøye vurderinger av etikk og hensyn velger Akroma.no å utelate personer som har en mer perifer tilknytning til det radikale Filter-miljøet.

Vurderingene er gjort med hovedvekt på at disse personene med tiden kan avradikaliseres, og igjen komme tilbake til samfunnet som nyttige samfunnsborgere.

Spesielt gjelder dette for relativt unge kvinner, som kan ha latt seg lokke inn i miljøet med løfter om penger og spenning.


Les også Akroma.no anonymt på TOR: 

akromaazzte7avtv.onion


Del innhold: