Millionboligene: Dagen-redaktør Vebjørn Selbekk

Avisen Dagen er blant de avisene i Norge som får mest pressestøtte. Dette til tross for at innholdet de publiserer er av heller tvilsom karakter.

Som en presumptivt kristen avis har Dagen forlist fullstendig, både moralsk og etisk. Og da snakker jeg ikke om presseetikk.

Penger, økonomi, tigging og utilslørt materialisme er hva som preger innholdet.

Se for eksempel på dette:

Sportsbiler er en velsignelse ifølge Dagen. FOTO: Skjermdump fra Dagens nettutgave.

Samtidig publiserer Dagen usannheter og direkte løgner om mer seriøse pressefolk. Som her:

Redaktør i gatemagasinet Folk er folk, Bjønnulv Evenrud, ble grovt hetset i Dagen. FOTO: Skjermdump fra Dagens nettutgave.

Papirutgaven av Dagen er også et fullstendig takras hva gjelder estetikk og design. Avisen fremstår som om den bare er rasket sammen. Med en blanding av halvskrevne tekster om kristendom og NTB-artikler.

Tusenlapper i luften

Fra mitt ståsted så virker det som om Dagen er en eneste stor scheme for å bane seg vei til penger. Fortrinnsvis med å påberope seg å være talerør for religiøse mennesker i Norge.

Noe som også reflekteres i de ufattelige beløpene som Dagen får i pressestøtte hvert år.

I 2018 fikk Dagen 16.167.416 kroner i pressestøtte.

I 2019 ble beløpet redusert til «bare» 15.392.136 kroner.

Både i 2018 og 2019 var opplagstallet til Dagen 9.986 aviser på papir. Dette forutsatt at tallene fra bransjenettstedet Medier24 stemmer.

Sett i lys av det lave opplagstallet til Dagen, er det all grunn til å spekulere på hva alle skattepengene som de får faktisk går til.

Dersom vi finner frem kalkulatoren og plotter inn beløpet som Dagen fikk i pressestøtte for 2018, og deler dette på opplagstallet, så viser kalkulatoren at Dagen bruker 1.619 kroner for hvert eneste eksemplar av papiravisen. For 2019 blir beløpet 1.541 kroner per eksemplar.

Noe som unektelig er veldig mye penger for noen avissider.

Svaret er at mye av pengene fra staten, altså fra dine og mine skattepenger, går til å lønne en svært topptung liten avis. Dagen har hele fire redaktører.

Høy «lønn»

Selv tar Vebjørn Selbekk ut godt over én million i årslønn. I 2018 hadde Selbekk en inntekt på 1.009.070 kroner.

Også de andre tre redaktørene i Dagen tjener godt. Men de er likevel litt mer moderate i fråtsingen på skattepenger.

Astrid Dalehaug Norheim kunne grafse til seg 594.261 skattekroner i 2018.

Kari Fure banet seg vei til 546.046 skattekroner i 2018.

Tarjei Lunde Gilje kunne stikke av med «stusselige» 408.806 skattekroner.

En fornærmelse

Som yrkessjåfør mener jeg lønnsfesten i Dagen er en direkte fornærmelse.

For omtrent den samme lønna som disse tre andre redaktørene, må vi oppfylle strenge helsekrav. Videre har vi svært strenge krav til kompetanse og opplæring.

For oss er det ikke bare å ta plass i «stolen». Å bare ha et førerkort i tunge klasser er ikke nok. Vi må i tillegg ha omfattende yrkessjåførkompetanse, for å i det hele tatt få lov til å frakte noe mot vederlag langs norske og europeiske veier. Videre må vi ha egen kompetanse for ulike typer gods, som ADR-kompetanse. Alt dette skal jevnlig fornyes og oppfriskes.

I tillegg har vi hvert sekund av arbeidsdagen ansvar for liv, helse og sikkerhet langs veiene.

Jeg mener denne gjengen i Dagen, og mange som dem, er noen slasker som burde arbeide for føden sin. Slik vi andre må gjøre.

Luksusbolig

I 2006 måtte Vebjørn Selbekk og familien flykte til hemmelig adresse. Fordi den arbeidssky slasken presterte å erte på seg islamister, med å publisere karikaturer av islams hellige profet.

Noe som jeg regner med at han gjorde fordi han ikke evner å få opmerksomhet basert på godt gammeldags journalistisk arbeide.

Research krever jo at man faktisk må gjøre noe. At man faktisk kan noe. Og der er ikke Vebjørn Selbekk akkurat den som briljerer ute på banen.

Da karikaturstriden sto på som verst i 2006, bladde Selbekk opp 3,6 millioner kroner for en luksuriøs enebolig på Jeløy.

Pris: 3.600.000 kroner

Adresse: Ikke relevant

Jeg skal ikke opplyse om akkurat hvor det er. Jeg foretrekker å ta litt hensyn til mennesker som lever under alvorlige trusler. Men det ble ikke tatt opp noe lån da boligen ble kjøpt, for å si det sånn.

I dag er boligen verdt langt mer. Med hage, veranda, garasje og det ene med det andre.

Igjen, dette er hva mine og dine skattepenger går til. Nemlig luksusboliger, til talentløse performance-kunstnere som Vebjørn Selbekk. Figurer som gladelig gambler med sikkerheten og tryggheten til egen familie, bare for å få oppmerksomhet rundt noen karikaturer.

Bare se på dette bildet fra Medier24. Som han trives foran kamera. Det er litt sånn «se på meg, se på meg, se på meg…»

Jobb for godene

Min mening er at Vebjørn Selbekk burde vært satt til arbeid i sjømatindustrien, som sveiser, eller på et sykehjem. Noe sånt. Noe normalt, jordnært og vanlig. Til alle skattepengene som Dagen har fått er tilbakebetalt.

Eller i det minste til han har lært verdien av arbeid for penger og goder.

For er det én ting Selbekk kan, så er det å sitte på baken og motta penger for ingenting.

I likhet med slaskene i Vårt Land, Human Rights Service og Klassekampen. Aktører som mottar ulike «støtteordninger» for å bare kludre til offentlig diskurs.

Se til helsike å gjøre noe fornuftig.


Les også Akroma.no anonymt på TOR: 

akromaazzte7avtv.onion


Del innhold: