Millionboligene: Didrik Schjerven Søderlind

Hva kan være mer morsomt enn å starte artikkelserien «Millionboligene» med millionboligen til Didrik Søderlind? En fyr som bokstavelig talt lever av statlige overføringer til sekten han driver.

Jeg mener det er en gøyal start.

Adressen til Didrik Søderlind er Langbølgen 61 i Oslo. Fjerde etasje, andre dør fra venstre.

Det er (var) en skjult adresse. Telefonnummeret til Søderlind er registrert på Human-Etisk Forbund, og adressen kan ikke finnes i telefonkatalogen.

Leiligheten Søderlind bor i er en andelsleilighet, som ble kjøpt for 1.800.000 NOK i 2008. Boligkjøpet ble den gang belånt i Nordea Bank.

I dag er leiligheten delt eie mellom Didrik Schjerven Søderlind (f. 13.03.71) og Aleksandra K. M. Søderlind (f. 27.11.78). Noe som betyr at de to eier en halvpart hver av andelsleiligheten.

Les også: Akroma.no presenterer prosjektet «Millionboligene»

Pengene som har finansiert boligen kommer for det meste fra utbetalinger som Didrik Søderlind selv har fått fra Human-Etisk Forbund. Der han er «ansatt som rådgiver», ifølge Arbeidsgiver- og arbeidstakerregisteret.

Store pengesummer

Human-Etisk Forbund mottar hvert år enorme pengebeløp i økonomisk støtte fra stat og kommune. I fjor (2019) mottok Human-Etisk Forbund 20,5 millioner kroner bare i kontigentinntekter.

I 2020 mottar forbundet over 112 millioner kroner i samlet støtte.

Rundt 10 millioner kroner av dette kommer fra Oslo kommune.

Blant annet har publikasjonen Rights.no gjennomgått noen av disse summene.

Dette er penger som kommer inn over skatteseddelen fra norske industriarbeidere, yrkessjåfører, lærere, sykepleiere, renholdsarbeidere og håndtverkere. Mennesker som er tvunget til å betale for luksusboliger til forbundets ledelse.

For Didrik Søderlinds del består ikke «arbeidsdagen» av så mye jobbing. Han sitter tilsynelatende bare på nett i den såkalte arbeidstiden, og skriver stygge og nedsettende ting om folk han ikke kjenner. Noe han tror er å bekjempe ekstremisme.


Les også Akroma.no anonymt på TOR: 

akromaazzte7avtv.onion


Del innhold: