«Moderate muslimer» reagerer på Støres tale etter homo-terror

Etter at multikulturen krasjet med LGBTQP-miljøet i Oslo i slutten av juni, har det vært store utfordringer med å bortforklare hendelsene. Støres forsøk på et kompromiss blir nå møtt med fordømmelse.

Ifølge de ideologiske direktivene til woke-venstre, er ikke-hvite alltid øverst i offerhierarkiet. LGBTQP-miljøet er på andreplass, deretter kommer funksjonshemmede og kvinner (spesielt hvis de er ikke-hvite). Aller nederst er hvite menn i arbeiderklassen, som ikke har noen rettigheter i det hele tatt.

Disse direktivene skaper nå utfordringer for statsminister Jonas Gahr Støre, som i 22. juli-talen sin oppfordret «moderate muslimer» til å snakke ut mot negative holdninger overfor LGBTQP-miljøet.

VG:

Fredag talte statsminister Jonas Gahr Støre på minnemarkeringen for terrorangrepet 22. juli 2011. Han rettet deler av talen sin mot barskytingen i Oslo.

– Natt til 25. juni – dagen da vi skulle markere Pride i Oslo, skjøt en mann mot uskyldige mennesker i den varme sommernatten nede i gata her. De ble ofre, mange av dem – høyst trolig – fordi de feiret retten til å elske den man vil. Og gjerningsmannen var – høyst trolig – motivert av islamistisk ekstremisme, sa Støre i sin tale.

To personer ble drept og flere titalls skadet da Zaniar Matapour (42) skjøt mot to puber i Oslo natt til 25. juni.

PST har tidligere sagt at de anser skytingen som en ekstrem islamistisk terrorhandling.

– Derfor henvender jeg meg i dag til de moderate muslimene, det store flertallet i muslimske miljøer – og ber dem snakke ut mot både holdningene og handlingen, sier statsministeren i talen sin.

Med å insinuere at ikke-hvite (i dette tilfellet muslimer) kan pålegges ansvar for noe, brøt Støre med helt sentrale bestemmelser i ideologien.

I tillegg gir Støre vann på mølla til høyreekstreme konspirasjonsteorier om at ikke-hvite i det hele tatt kan gjøre noe kritikkverdig.

Attpåtil, som hvit mann har ikke Støre noe han skulle ha sagt.

VG fortsetter:

Dette vekker reaksjoner.

Blant annet fra Omar Orhan Akhtar, leder for Salam – organisasjonen for skeive med muslimsk bakgrunn.

Han er enig i at muslimer selv har ansvar for å bekjempe homofobi, transfobi og andre ikke-demokratiske holdninger i egne miljø.

Men han reagerer på at statsministeren slik han ser det maler med bred pensel om det muslimske miljøet.

– Man blir sidestilt med radikale islamister når Støre snakker om de muslimske miljøene og hvilket særskilt ansvar de har. Dermed gjør han muslimske trossamfunn til syndebukker, sier Akhtar til VG.

Han mener at intolerante holdninger mot skeive er noe som gjelder deler av den norske befolkningen generelt, ikke de muslimske miljøene spesielt.

– Dermed er det rart å single ut en bestemt minoritet, sier han.

Videre reagerer Akhtar på begrepsbruken til Støre.

– Man referer til «moderate muslimer» som motsatsen til ekstreme muslimer. Det er ikke slik at jeg krever at «moderate, hvite, etniske nordmenn» skal gå rundt og ta avstand fra Den nordiske motstandsbevegelsen, sier Salam-lederen.

[…]

Også Mustafa Mahmood, informasjonsansvarlig i Islamsk Råd Norge reagerer på statsministerens oppfordring.

– Vi undrer oss over at Støre bruker en dag som dette til å rette pekefingeren mot muslimer, i stedet for å ta et oppgjør med det anti-muslimske hatet som ligger bak 22.juli-terroren, skriver han i en e-post til VG.

Støre burde rutinemessig lagt skylda på hvite menn i arbeiderklassen, og at rasismen deres er årsaken til homo-terroren i Oslo. Her kunne Støre med fordel også ha insinuert at hvite menn i arbeiderklassen er så homofobiske at det smitter over på islamister, som dermed også kun er ofre for slemme hvite menn.

Åpenbart ville dette vært den ideologisk korrekte løsningen, i tråd med venstresidens direktiver.

Heldigvis tar modige stemmer på Twitter-venstre til motmæle mot Støres høyreekstreme og fremmedfiendtlige retorikk.


Del innhold: