Norge: Woke-venstre raser mot Amnesty etter avsløringer om Ukraina-krigen

Amnesty avslører at Ukraina har militære baser på barneskoler, sykehus og i boligområder, og at sivile ble utsatt for fare i minst 19 tilfeller. Dette liker ikke Twitter-venstre at Amnesty sier.

Amnesty International påpekte nylig at styrkene til Voguemyr Zelensky har brukt sivile som levende skjold. Noe hele verden har visst lenge.

Likevel, fordi denne informasjonen ikke har blitt distribuert som en kognitiv programvareoppdatering via tv, reagerer norske NPC-er med raseri mot Amnesty som forteller om saken.

Ifølge den statlige norske TV-kanalen NRK er de emosjonelle reaksjonene på Amnestys avsløringer viktigere enn selve avsløringene i seg selv.

NRK:

Amnesty-rapporten om Ukrainas forsvarstaktikk har møtt massiv motstand. Organisasjonen tar noe selvkritikk, men mister samtidig flere medlemmer i Norge.

«Ukraina beskytter ikke sine egne sivile nok i forsvaret mot Russland», slår Amnesty fast i en mye omtalt rapport fra forrige uke.

Rapporten, som Amnesty selv mener det er riktigst å kalle en «utvidet pressemelding», satte sinnene i kok på sosiale medier.

«Dere bryr dere tydeligvis ikke om ukrainerne» skriver en på Twitter. «Amnesty har kollapset» og «Nei. Det er Putins krig, skam dere!» skriver andre.

«Forstår dere at dere akkurat har gitt Russland tillatelse til å angripe sivile?» skriver en ukrainsk dame fra Kyiv.

I rapporten skriver Amnesty at Ukraina har militære baser på barneskoler, sykehus og i boligområder, og at de dermed utsetter sivile for fare i 19 tilfeller.

I etterkant har kritikerne ment at Amnesty gjør det enklere for Russland å angripe sivile mål. De mener Russland nå kan bombe sivile mål, og deretter bruke Amnestys rapport til å renvaske seg ved å si at de bombet sivile fordi ukrainske soldater gjemte seg blant dem.

Rapporten fra Amnesty taler sitt tydelige budskap. Ukrainske styrker har brukt sivile som levende skjold, og det mye.

Samtidig er det litt interessant hvordan Kiev plytselig ble til «Kyiv» etter at Russland vedtok å gå til angrepskrig mot Ukraina. En angrepskrig som stort sett bare får støtte fra vestlige Duginoide, Z-tards og vestlige medier som mest av alt vil ha en ny krig å skrive om.

– Ikke kritikkverdig

Avsløringene til Amnesty skaper reaksjoner fra Twitter-venstre.

I Norge har rundt 100 personer meldt seg ut av Amnesty i Norge i protest, ifølge menneskerettighetsorganisasjonen.

En av dem er Jens Kihl. Han har vært medlem i Amnesty i omtrent 20 år, men meldte seg ut denne uken. Han begrunner det med at han «ikke kan stå inne for rapporten», og krever at Amnesty unnskylder seg.

– Funnet i rapporten er så vage og uten kontekst at det er umulig å vurdere hvor alvorlig de er, sier Kihl, som er kulturredaktør i Bergens Tidende, til NRK.

Han peker på Amnestys funn om at sivile bygninger blir brukt til militære formål, som han mener ikke er kritikkverdig i seg selv, men må settes i sammenheng med flere ting.

– Vi trenger at organisasjoner, forskere, journalister og andre rapporterer fra krigen. Opplysninger uten kontekst er ofte verdiløse, og i dette tilfellet går Amnesty i steden til fullt angrep mot kritikerne, sier Kihl.

Han peker på måten Amnesty har svart kritikere på etter rapporten kom, blant annet i sosiale medier.

– Kritikken mot Amnesty er massiv. Hva forventer du av Amnesty fremover?

– Jeg forventer at de ser hvor ille dette har blitt, og at de går mer forsiktig frem.

Selvfølgelig frontes dette kollektive og irrasjonelle raserianfallet av Jens Kihl. Omtrent hver eneste gang Twitter-venstre går i fistel, er Kihl aldri langt unna spaltene som posterboy for hylekoret.

Videre vet jeg ikke om 100 profiler på Twitter-venstre, som får et kollektivt tantrum, kvalifiserer som «massiv kritikk». Kanskje fremstår verden sånn for NRK-ansatte som lever sine liv på sosiale medier.

«Send med våpen»

Tragedien er at dette hylekoret tidligere sto i spissen for å sende mer våpen til krigen i Ukraina, slik at flere sivile kunne kjempe og dø i en meningsløs konflikt.

Les også: Ønskene om å sende våpen til Ukraina er en utrolig dårlig idé

I hovedsak kom disse ønskene om våpenleveranser fra den norske kulturmiddelklassen. Våpenleveranser som Interpol nå hevder fører til store våpenlekkasjer til kriminelle gjenger i Øst-Europa.

Les også: NRK: Interpol frykter våpenstrøm fra Ukraina etter krigen

Nå er de samme imbesile fjolsene i kulturmiddelklassen sinte fordi Amnesty avslører fakta som de ikke liker. Fakta som tidligere har blitt hevdet å være «russisk propaganda» og «konspirasjonsteori». Deretter hevder de, til alt overmål, at disse avsløringene går på bekostning av Amnestys omdømme.

Det ubesvarte spørsmålet er selvfølgelig hvor dum det går an å bli?

Jeg tror det er på tide at vi som samfunn begynner å stille akkurat dette spørsmålet. Det bør bevilges forskningsmidler for å komme til bunns i saken.


Del innhold: