Norske medier dummer seg ut i Rittenhouse-saken

Den venstrevridde avisen Aftenposten er desperate. Virkelig desperate

I en fersk artikkel om Rittenhouse-saken i USA omtaler Aftenposten den tidligere straffede jødiske venstreekstremisten Gaige Grosskreutz som «ambulansearbeider» og som «offer». Ifølge videoopptak prøvde Grosskreutz å drepe tenåringsgutten Kyle Rittenhouse med en ulovlig båret pistol, mens Rittenhouse satt på bakken.

Hensikten til Aftenposten er å gi et falsk og uriktig inntrykk av Grosskreutz, og av saken.

Aftenposten:

I over en uke har påtalemyndigheten ført en rekke vitner. Men det ser ut til å hjelpe feil sidepåpeker kommentatorer. Mange mener vitnesbyrdene har tjent forsvaret og Rittenhouse, ikke påtalemyndighetend.

(…)

Ambulansearbeider Gaige Grosskreutz er det eneste overlevende offeret, og av mange sett på som kronvitnet til påtalemyndigheten. Men i kryssavhør innrømmet Grosskreutz at han hadde båret en ladd pistol den natten.

Da Grosskreutz hørte skuddene som drepte Rosenbaum, løp han mot lyden. Der så han Anthony Huber, som klubbet ned Rittenhouse med et skateboard. Rittenhouse skjøt da og drepte Huber.

Grosskreutz erkjente at han deretter hevet pistolen og rettet den mot Rittenhouse, før sistnevnte skjøt ham. Ambulansearbeideren hevdet imidlertid at han ikke siktet med vilje, og at han aldri ville ha skutt Rittenhouse.

Legg også merke til hvordan saken glipper for Aftenposten når de omtaler forsvaret til Rittenhouse som «feil side».

I virkeligheten er ikke Grosskreutz verken ambulansearbeider eller noe offer. Den kvelden skytingen fant sted i Kenosha var Grosskreutz ute i gatene sammen med brannstiftere og plyndrere, som medlem i den tungt kriminelle organisasjonen Antifa.

At Grosskreutz omtales som «medic» i enkelte venstrevridde amerikanske publikasjoner kommer av at Grosskreutz angivelig hadde med seg et slags førstehjelpsskrin, i tillegg til det ulovlige skytevåpenet.

Aftenpostens «ambulansearbeider» hadde med andre ord ingen ambulanse, bare et skytevåpen som han ikke hadde lov til å bære, og noen førstehjelpssaker.

Grosskreutz er også medlem i den kriminelle gruppen «People’s Revolution», hvor flere medlemmer tidligere er dømt for drapsforsøk på en politibetjent og kjæresten hans. Norske medier er åpenbart ikke så glade i å snakke om sånne ting. Det passer ikke inn med forestillingene de ønsker å spre.

Les også: Hva skjedde med 17-årige Kyle Rittenhouse i Kenosha

Les også: Odiøse Gunnar Tjomlid sår tvil om heltestatusen til Rittenhouse

Les også: Tenåringshelt Kyle Rittenhouse (17) løslatt etter kausjon

Viser ikke videoopptak

Aftenposten unngår også bevisst å vise frem de mange og utbredte videoklippene som viser de faktiske hendelsene fra Kenosha og skytingen til Rittenhouse.

Videoklippene viser at den da 17 år gamle gutten blir jaget av en venstreekstrem mobb som prøver å drepe ham, og gutten avfyrer rifla si for å redde sitt eget liv.

Selvfølgelig kan ikke Aftenposten vise frem dette, fordi videoene vil kunne gi folk et riktig inntrykk av hva som faktisk skjedde.

Det er også andre ting som Aftenposten bevisst unngår å nevne.

Som et eksempel unngår de å nevne at avdøde jødiske Joseph Rosenbaum, som ble skutt da han var den første som angrep Rittenhouse, var en straffedømt pedofil.

Ifølge det amerikanske strafferegisteret er Rosenbaum dømt for elleve tilfeller av seksuelle overgrep mot barn, hvorav flere tilfeller av anal voldtekt. Ofrene til Rosenbaum er fem gutter som var i alderen fem til elleve år da overgrepene fant sted.

Aftenposten unngår også å vise bildene av hvordan avdøde jødiske Anthony Huber gikk til angrep på Rittenhouse med et skateboard.

Propaganda av lav kvalitet

Schibsted-eide publikasjoner som Aftenposten har i veldig mange år vært verstinger på å konstruere falske nyhetsartikler, spre løgner og formidle såkalt vertikal propaganda.

For rundt ti år siden var Aftenposten landets desidert dyktigste propagandafabrikk. De var klart best på å være verst. Jeg beundret dem nesten for dette.

En titt i Atekst viser at løgnene i Aftenposten både var mer troverdige, mer gjennomtenkte og bedre presentert den gangen.

Som et eksempel på dette er Aftenpostens frenetiske krigshissing mot Libya i 2011, og unnskyldningene deres for at Norge skulle bombe sivile mål der nede.

Aftenpostens forside 3. mars 2011.

Dette var premium løgnpropaganda av veldig høy kvalitet. Materialet var så forseggjort, og løgnene var så overbevisende, at folk nesten kunne tro at avisen snakket sant. Krigshissingen deres den gangen kan sies å ha vært en relativ suksess, i den grad krigshandlinger er en målsetning.

I dag derimot har Aftenposten tapt seg veldig.

Nå publiserer de propaganda av lav kvalitet om angivelige romvesener i flygende tallerkener, og den type ting.

Les også: Nå skal NPC-ene programmeres til å tro på romvesener

Romvesener er blitt Aftenpostens nye kjepphest, når de ikke prøver å overbevise oss om at Gaige Grosskreutz var ute som «ambulansearbeider» da han ble skutt i armen av Kyle Rittenhouse.

Det er litt av et fall for en såpass rutinert propagandafabrikk.

Årsaken til denne nedgangen i kvalitet på propagandaen kan skyldes at mange av de virkelig dyktige og erfarne propagandamakerne har forlatt avisen, og konsernet som sådan, og dratt hjem til PR- og salgsbransjen. Dermed har Schibsted måttet erstatte disse med mer uerfarne propagandamakere.

At Schibsted trolig har rekruttert disse nykommerne bare fordi de er homofile, fremmedkulturelle eller kvinner med bakgrunn i kommunistiske organisasjoner, har ikke gjort saken stort bedre. Disse mer uerfarne propagandamakerne må dermed læres opp internt, og det er nesten ingen igjen der nå til å lære dem opp skikkelig.

Resultatet av dette er tydelig. Propagandaen og løgnene som produseres er av virkelig shabby kvalitet.


Del innhold: