Å fjerne finansieringen til opposisjonen er viktig for mange norske yrkespolitikere. Nå vil et flertall på Stortinget fjerne statsstøtten til Human Rights Service.
Grunnen til at de vil fjerne statsstøtten fra organisasjonen er at HRS i en årrekke har belyst kritikkverdige konsekvenser av yrkespolitikernes ideologi og politikk.
Disse publiseringene fra HRS skaper en for åpen debatt om ting som det ikke er ønskelig at skal debatteres åpent.
NTB:
Et flertall bestående av Høyre, Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV vender tommelen ned for å videreføre støtte til HRS i statsbudsjettet for neste år.
Det går fram av en innstilling fra justiskomiteen. Saken skal stemmes over i Stortinget 28. mai.
Flertallet ber også regjeringen oppheve retten Human Rights Service har til å foreslå nemndmedlemmer til Utlendingsnemnda (UNE). HRS er kjent som en både innvandrer- og islamkritisk organisasjon.
Tanken bak forslaget er at dersom opposisjonen ikke har midler til å ytre kritikk av politikken, vil politikken være kjempebra fordi ingen er der til å kritisere den.
Denne metoden kalles gjerne «mer åpenhet, mer demokrati».
Skaper raseri
Tirsdag 18. mai gikk blogger og influencer Hege Ulstein ut med et blogginnlegg i Dagsavisen, hvor Ulstein på det sterkeste fordømmer at HRS får statsstøtte.
Dagsavisen er eid av Mentor Medier, en finansiell containerbrann hvor eierskap i en rekke ubetydelige småaviser går på kryss og tvers i alle tenkelige retninger.
Ifølge aksjonærregisteret er aksjene i Mentor Medier for det meste eid av rike onkler.
Siden 2005 har den fremmedfiendtlige bloggen Human Rights Service mottatt litt omtrent 30 millioner kroner i offentlig støtte. Hvert år får den 1,8 millioner over statsbudsjettet. Til tross for at det ikke er produsert noen rapporter siden 2015, til tross for at Frp er ute av regjeringen, til tross for at de blir stadig mer irrelevante, og til tross for at Venstre og KrF (samt store deler av Høyre) føler et intenst ubehag av denne støtten, har pengestrømmen fortsatt. Ikke bare det. HRS er også blitt utpekt til å kunne foreslå medlemmer til Utlendingsnemnda (UNE), som behandler klager på avslag i asylsaker.
Dette er litt av en ordstrøm. Her går kritikken på både inn- og utpust. Og tenke seg til, noen med en annen mening og et annet syn på ting kan foreslå medlemmer til Utlendingsnemda (UNE).
Ideologisk ensretting er åpenbart en sentral forutsetning for et demokrati.
Hege Ulstein fortsetter:
Tirsdag avga justiskomiteen sin innstilling om et forsalg som går ut på å fjerne HRS fra statsbudsjettet fra og med neste år, og å frata dem retten til å foreslå medlemmer til UNE. I denne komitéen sitter en av Frps mange tidligere justisministre, Per-Willy Amundsen. Han er fortsatt av den oppfatning at HRS er så viktige at de må ha statsstøtte for å spre artikler med titler som «Den kulturelle revolusjonen: Kronprinsparet bryter fasten – jeg bryter med monarkiet» og «Økonomi: SV og Ap vil flå de rike for å betale for innvandringen».
I 2020 fikk Dagsavisen nærmere 30 millioner kroner i statlig pressestøtte.
For disse pengene produserer de kioskveltende overskrifter som «Svart, lesbe, mor kriger, poet – på norsk» og «Se der ja, ballene hans henger litt nedover!».
Hva annet kan norske skattepenger brukes på?
Les også: Ulrik blir blind hvis familien ikke skaffer minst åtte millioner kroner (TV2)
Hvis HRS mister statsstøtten er det nesten ingen igjen til å fremsette motforestillinger overfor meningene som fremmes av Dagsavisen og Hege Ulstein. Yrkespolitikerne på Stortinget kan da puste lettet ut, vel vitende om at de er blitt enda mer populære når ingen er der til å kritisere dem i offentligheten.
Les også Akroma.no anonymt på TOR:
akromaazzte7avtv.onion