Ny bok fra Museumsforlaget: «Experiences of Oil»

Antologien «Experiences of Oil» er tredje del av det kunstneriske forskningsprosjektet «Opplevelser av olje» som startet med en forskningskonferanse i Stavanger kunstmuseum høsten 2020.

Andre del av prosjektet er utstillingen «Opplevelser av olje», som kan oppleves på Stavanger kunstmuseum til og med 18. april. 

Prof. Anne Szefer-Karlsen, leder for Masterprogrammet i kuratorpraksis ved Universitetet i Bergen, og konservator ved Stavanger kunstmuseum, Helga Nyman, er fagredaktører for boka og kuratorer for utstillingen «Opplevelser av olje» på Stavanger kunstmuseum.

Redaktørene peker på at de som virker innenfor oljeindustrien trenger et større intellektuelt rom for å utforske opplevelsen av å være borger i en oljenasjon, og at kunst kan være en plattform for dette. I antologien har fagredaktørene inkludert tekster og kunstneriske bidrag som tar utgangspunkt i kunstneriske praksiser.

Gjennom disse analyseres erfaringer med å leve i et oljeproduserende land, og boka består av bidrag fra store deler av den oljeproduserende verden – Norge, Australia, Kuwait, Irak, Iran, Venezuela, Nigeria, USA, New Zealand, Qatar, Saudi-Arabia og Algerie. 

Boka har blitt realisert med støtte fra Fakultet for kunst, musikk og design ved Universitetet i Bergen, Fritt Ord, Kulturrådet og Stavanger kommune.


Del innhold: